Yaralı Taya Saatlerce Yardım Edilemedi

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde hasta taşıyan bir ambulansın çarptığı at telef olurken, ayağı kırılan tayı ise beş saat boyunca yardım bekledi. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekiplerin kamyonete yüklediği tay, Aydın Adnan Menderes...

01 Ekim 2014 Çarşamba 10:22
Yaralı Taya Saatlerce Yardım Edilemedi






Yaralı Taya Saatlerce Yardım Edilemedi

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde hasta taşıyan bir ambulansın çarptığı at telef olurken, ayağı kırılan tayı ise beş saat boyunca yardım bekledi. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekiplerin kamyonete yüklediği tay, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne götürüldü.
Kaza, geçen salı saat 03.30 sıralarında, Nazilli- Bozdoğan Karayolu üzeri Sümer Futbol sahası karşısında meydana geldi. Bozdoğan'dan epilepsi nöbeti geçiren bir hastayı Nazilli Devlet Hastanesi'ne götüren 30 yaşındaki İbrahim Çelik yönetimindeki 09 ACS 06 plakalı ambulans, yol üzerindeki at ile yavrusuna çarptı. Kontrolden çıkan ambulans beton elektrik direğine çarparak durdu. Ambulansta kaza sonrası ölen ya da yaralanan olmadı. Epilepsi nöbeti geçiren hasta başka bir ambulansla hastaneye sevk edildi. Kazada at telef olurken, sol ayağı kırılan yavrusu yerde kaldı. Vatandaşların ihbarı üzerine durum belediye ekiplerine bildirildi. Mesai saati dışı gerçekleşen kazanın üzerinden geçen beş saatin ardından belediye ekipleri kamyonetle bölgeye geldi. Büyükşehir belediyesine bağlı ekipler tarafından kamyonet kasasına bindirilen tay, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik fakültesine götürdü. Telef olan at ise Nazilli belediyesi temizlik işleri personeli tarafından yoldan kaldırılarak gömüldü. At ve tayın sahibinin kim olduğu ise tespit edilemedi.
İlçelerdeki hayvan barınaklarının 'büyükşehir' yasasıyla birlikte Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandığını hatırlatan Hayvanları Koruma Derneği Aydın Temsilcisi Şenay Hastaoğlu Tekinbaş, "Aydın Belediyesi Veterinerlik İşleri Şube Müdürü Eray Taşlık Bey ile yaptığımız görüşmede özellikle sahipsiz hayvanların bakımı ve tedavisi konusunda bize taahhütte bulunmuştu. Söz konusu sağlık olunca insan ya da hayvan hiç fark etmiyor. Sağlığın mesai saati diye bir şey olamaz" dedi, konunun takipçisi olacağını belirtti.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.