YARDIMA MUHTAÇ KADININ ELEKTRİK VE SUYU KESİLDİ

Halife YALÇINKAYA/SİVAS, () - SİVAS'ta yalnız yaşayan ve yaşlılık maaşı dışında geliri olmayan 65 yaşındaki Senem Mert'in biriken borçları nedeni ile elektrik ve suyu kesildi. Mert, su ihtiyacını dereden karşılamaya başladı. Kent...

19 Aralık 2014 Cuma 15:13
YARDIMA MUHTAÇ KADININ ELEKTRİK VE SUYU KESİLDİ






Halife YALÇINKAYA/SİVAS, () - SİVAS'ta yalnız yaşayan ve yaşlılık maaşı dışında geliri olmayan 65 yaşındaki Senem Mert'in biriken borçları nedeni ile elektrik ve suyu kesildi. Mert, su ihtiyacını dereden karşılamaya başladı.
Kent merkezindeki Abdulvahabi Gazi Mahallesi'nde tek katlı ahşap evde kalan Senem Mert, uzun süre birlikte yaşayıp bakımını üstlendiği annesi Makbule Mert'i kaybedince, yalnız yaşamaya başladı. Başka kardeşi bulunmayan ve babası Tacettin Mert de 20 yıl önce ölen Senem Mert, daha önce yaptığı çocuk bakıcılığı işini yaşı ilerleyince sürdüremeyince, sosyal yardım kuruluşlarından yardım almaya başladı. 65 yaşına girince bu yıl Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaşlılık maaşı bağlandı. Senem Mert, ihtiyaçlarını üç ayda bir aldığı 433 liralık yaşlılık maaşı ile gidermeye başladı.
Komşuların yardımı ile ayakta durmaya çalışan Senem Mert, 128 liralık elektrik borcunu ödeyemedi. Bunun üzerine Nisan ayında icraya verilen kadının borcu mahkeme masrafları ile birlikte 810 liraya yükseldi. Zaman içerisinde ödeyemediği su borçlarının toplamı da 480 liraya çıkınca, hem elektriği hem de suyu kesildi. Mert, evinde çamaşır ve bulaşık yıkamak için ihtiyacı olan suyu, mahalleden geçen Mısmılırmak deresinden, 300 metre ötedeki evine bidonlarla su taşıyarak karşılamaya başladı.
Belediye bünyesinde yoksullara yiyecek ve giyecek yardımında bulunan Gıda Bankası'ndan aylık 50 liralık gıda desteği aldığını söyleyen Mert, aynı belediyenin ise borcunu ödeyemediği için suyunu kestiğini söyledi. Mahalledekilerin kendisine destek olmaya çalıştığını dile getiren Senem Mert, "Geçen gün iki öğretmen bana yorgan getirdi. Şu anda evimde yiyecek hiç bir şeyim yok. Yaklaşık bir aydır süt ile ekmek yiyiyorum. Bir de çay içiyorum. Zaman zaman yakacak yardımı yapıyorlar. Onunla ısınmıyorum. Elektrik ve su borcumdan dolayı zor günler yaşıyorum. Suyumu ırmaktan alıyorum. Getirdiğim su ile bulaşıklarımı ve çamaşırlarımı yıkıyorum. Evimin çatısı da akıyor" dedi.
Kendisini huzurevine yerleştirmek isteyenlerin olduğunu ama bunu kabul etmediğini belirten Mert, "Ben kendi evimde hayatımı sürdürmek istiyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.