Yaylada Havadan Ve Karadan Arandı, 2 Gün Karda Yürüyüp Eve Döndü

Muhammet KAÇAR/ÇAMLIHEMŞİN (Rize), () - RİZE’nin Çamlıhemşin İlçesi’nde yoğun kar nedeniyle Palovit Yaylası’nda 6 gün mahsur kalan, havadan ve karadan yapılan çalışmalara rağmen ulaşılamayan 35 yaşındaki Erol...

07 Kasım 2014 Cuma 14:09
Yaylada Havadan Ve Karadan Arandı, 2 Gün Karda Yürüyüp Eve Döndü






Muhammet KAÇAR/ÇAMLIHEMŞİN (Rize), () - RİZE’nin Çamlıhemşin İlçesi’nde yoğun kar nedeniyle Palovit Yaylası’nda 6 gün mahsur kalan, havadan ve karadan yapılan çalışmalara rağmen ulaşılamayan 35 yaşındaki Erol Aslan, ayağındaki hediklerle iki gün karda yürüyerek ilçeye gelebildi. Aslan "Ekipler panik yapmış. Benim bir sorunum yoktu" dedi.
Çamlıhemşin İlçesi’nde geçen cumartesi günü jandarmaya başvuran Şakir Aslan, kuzeni Erol Aslan’ın kardan dolayı yolu kapanan Palovit Yaylası'nda mahsur kaldığını bildirerek yardım istedi. İlk 3 gün yoğun kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan yayladaki Erol Aslan ile telefon irtibatı kuruldu. Eve sığındığını ve 3 metreyi bulan kar kalınlığı olduğunu anlatan Erol Aslan ile daha sonra telefon irtibatı kesildi.
Hava koşullarının düzelmesinin ardından AFAD ekipleri 4’üncü gün bölgeye karadan ulaşmaya çalıştı ancak yoğun kar nedeniyle başarılı olamadı. Bunun üzerine Rize Valiliği, Genelkurmay Başkanlığı’ndan helikopter desteği istedi.
HELİKOPTER BÖLGEYE EKİPLERİ İNDİRDİ
Malatya 2’nci Ordu Komutanlığı Hava Arama Kurtarma Birliği’nden dün gelen Sikorsky tipi helikopter, Erol Aslan’ın bir yakınını alarak Palovit Yaylasına hareket etti. Helikopterle yaylaya indirilen ekiplerin evde yaptığı aramada Erol Aslan’a ulaşılamadı. Çevrede ayak izleri olduğunu belirleyen ekipler helikopterle geriye döndü. 

AKUT ekipleri de dün gece yaya olarak yaylaya doğru yola çıktı. Ancak gece yarısı Erol Aslan’ın önce Amlakit Yaylası'na indiği, oradan da ilçeye geldiği öğrenildi.
EKİPLER PANİK YAPMIŞ
Kar yağışı öncesinde çıktığı yaylada kış için ev bakımı yaptığını anlatan Erol Aslan, şunları söyledi:
"Sonra aniden kar bastırınca evde mahsur kaldım. 3 metre kar evi kapattı. 4 gün boyunca evden hiç dışarı çıkamadım. Kar suyunu eritip içtim. Yiyeceğim vardı. Fırtına ve tipi durunca evden çıktım, 2 gün boyunca ayağıma giydiğim hediklerle yürüyerek ilçeye indim."
Helikopter ve kurtarma ekiplerinin kendisini aradığını öğrendiğini ifade eden Aslan "Ekipler panik yapmış. Benim bir sorunum yoktu" diye konuştu. Erol Aslan, Çamlıhemşin İlçe Jandarma Komutanlığı'na ifade verdi.  

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.