Yeni Öğretmenler Yemin Etti, Emeklilere Şeref Belgesi Verildi

SİVAS'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı. Programda, yeni göreve başlayan öğretmenler yemin ederken, yıl içinde emekli olan öğretmenlere ise hizmet şeref belgeleri verildi. Hacı Mehmet Sabancı Lisesi tarafından Atatürk Kültür...

24 Kasım 2014 Pazartesi 14:01
Yeni Öğretmenler Yemin Etti, Emeklilere Şeref Belgesi Verildi






SİVAS'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı. Programda, yeni göreve başlayan öğretmenler yemin ederken, yıl içinde emekli olan öğretmenlere ise hizmet şeref belgeleri verildi.
Hacı Mehmet Sabancı Lisesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Sivas Valisi Alim Barut, Garnizon ve 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ve bazı il protokol üyeleri ile çok sayıda öğretmen katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda daha sonra sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. İlkokul öğretmenlerini rahmetle anarak konuşmasına başlayan Vali Barut, "Eğer geleceği görmek isteyen varsa, gelecekte ne olacağını bilmek isteyen varsa eğitim camiasına, orada verilen eğitimin kalitesine ve öğrencilerin durumuna bakmalıdır. Bu fal bakmak değildir. Gelecek ancak bu şekilde görülebilir. Biz de bu sıralardan geçtik. Görebildiğimiz kadarıyla eğitim sistemimizde köklü değişiklikler yapıldı. İyiye, güzele ulaşmak için çabalar gösterildi. Umuyorumki geleceğimiz bugünden daha güzel oalcak. Çünkü büyük bir öğretmen camiası ve çoğu ülkelerin nüfusundan fazla öğrencimiz var. Ve bunlara iyi eğitim verebilmek için çırpınan bir devlet teşkilatı var. Milletimizin geleceği tabiki bunların elinde" dedi.
Konuşmaların ardından Hacı Mehmet Sabanacı Lisesi tarafından müzik dinletisi sunuldu. Daha sonra yeni göreve başlayan 20 öğretmen, Türk bayrağına el koyarak yemin etti. Öğretmenlerin heyecanlı oldukları gözlenirken, yıl içinde emekli olan öğretmenlere ise teşekkür plaketi ve hizmet şeref belgeleri verildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.