'yer Gök Atatürk' Sergisi

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da büyük bölümü kız, 850 öğrenci bulunan 56 öğretmenin görev yaptığı Turgutreis Vedat Türkmen Ortaokulu'nda, 'Yer Gök Atatürk' adıyla sergi düzenlendi. 10 Kasım'da açılacak sergi, bir...

09 Kasım 2014 Pazar 11:50
'yer Gök Atatürk' Sergisi






Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da büyük bölümü kız, 850 öğrenci bulunan 56 öğretmenin görev yaptığı Turgutreis Vedat Türkmen Ortaokulu'nda, 'Yer Gök Atatürk' adıyla sergi düzenlendi. 10 Kasım'da açılacak sergi, bir hafta boyunca gezilebilecek.
Turgutreis Vedat Türkmen Ortaokulu'nda, öğrencilerin, öğretmenleri ve velilerinin de desteğiyle 1 ay uğraşarak hazırladığı sergide, Atatürk'ün 400'ün üzerinde fotoğrafı, yaşamını ve devrimlerini anlatan 60 kitap ile portresinin bulunduğu saat, tişört, bardak, tablo ve çervese gibi çeşitli eşyalara yer verildi, 'Cumhuriyet ve Atatürk' köşesi düzenlendi. Mumlarla süslenen köşe, Cumhurbaşkanlığı forsu ve makamının tanıtıldığı yazılarla da desteklendi. Sergideki, öğrencilerden Ebru Kodal'ın yaptığı yağlı boya dev Atatürk portresi beğeni kazandı. Okulun kız öğrencileri, sergiye özel, 'Atatürk'ün Kızları' isimli gazete çıkardı. Gazetede, Atatürk ile ilgili yayınlanmış gazete, dergi ve röportajlardan örneklere de yer verildi.
17 Kasım'a kadar açık kalacak serginin bu yıl üçüncüsünün daha da geliştirerek düzenlediklerini belirten Okul Müdürü Derya Güven, bahçe kapısından girişten itibaren okulun tüm koridor ve merdivenleri başta olmak üzere akla gelebilecek her noktasını Atatürk ile ilgili fotoğraf doküman ve öğrencilerin yaptığı eserlerle donattıklarını söyledi. Güven, "Bizlere bugünleri bağışlayan ve emanet eden ulu önder Atatürk'ü asla unutmamız veya unutturmamız mümkün değil. Çocuklarımızın yaklaşık bir ay süren Atatürk sergisi çalışmasında ne kadar istekli ve kararlı olduklarını görüp, 'İşte bunlar Atatürk'ün çocukları' dedik. Umarım bu sergi her okula her eğitim yuvasına örnek olacak bir sergi olur. Atatürk'ü anlatmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu günlerden geçiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.