"Yeşilay En'leri 2015 Ödül Töreni"

Mehmet AKTARAN / İstanbul, () - ZÜMRÜDÜANKA tarafından Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen "Yeşilay En'leri 2015 Ödül Töreni'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyesi Bakir...

04 Mart 2015 Çarşamba 22:51






Mehmet AKTARAN / İstanbul, () - ZÜMRÜDÜANKA tarafından Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen "Yeşilay En'leri 2015 Ödül Töreni'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyesi Bakir İzzetbegoviç'e "özel ödül" verildi.

Sahneye ödülünü almak için çıkan İzzetbegoviç, gençleri zararlı alışkanlıklardan korumanın tüm devletler tarafından yapılması gereken bir mücadele olduğunu vurguladı. İzzetbegoviç, ödülünü "Abi" dediği Erdoğan'ın huzurunda alacağı için mutlu olduğunu da ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ödülünü İzzetbegoviç'in elinden aldı.



Erdoğan, yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi:

"Srebrenitsa, tabii eşim, çocuklarımla oradaki anma törenlerine gittiğim zaman, bizlerin gerçekten çok farklı duygular yaşadığı yerdi. Batı'nın çok yüzlü olduğunu gördüğümüz bir yerdi. Orada ciddi bir soykırımla yaklaşık 8 bin civarında Boşnak kardeşimizi maalesef şehit etmişlerdi. Fakat tabii şimdi bir mutluluğumuz var. Srebrenitsa'da Boşnak yerel yönetimi var. Bundan dolayı çok mutluyuz. İnanıyorum ki bundan sonraki süreç Srebrenitsa'da çok farklı olacak."

Törende ayrıca, Erdoğan'a, Yeşilay tarafından, 43 yıl önce, 1972'de düzenlenen bir Yeşilay münazarasında, İmam-Hatip'li 2 arkadaşıyla birlikte "İçkinin gençlik üzerindeki zararlı tesirleri" konusunda birincilik kazandığı gün çekilmiş bir fotoğrafı takdim edildi.

Gecede 7 dalda 21 ödül dağıtıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.