Yeşilay’dan Turkcell’e "Sosyal Sorumluluk Ödülü"

-Turkcell, Yeşilay’ın bağımlılıklarla mücadele eden ve sağlıklı yaşamı misyon edinen kişi ve kurumları ödüllendirdiği Zümrüdüanka Ödülleri’nde "Sosyal Sorumluluk Ödülü"nü almaya hak kazandı

21 Nisan 2018 Cumartesi 14:33
Yeşilay’dan Turkcell’e






İSTANBUL (AA) - Turkcell, Yeşilay’ın bağımlılıklarla mücadele eden ve sağlıklı yaşamı misyon edinen kişi ve kurumları ödüllendirdiği Zümrüdüanka Ödülleri’nde "Sosyal Sorumluluk Ödülü"nü almaya hak kazandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turkcell’in sosyal sorumluluk alanında yaptığı çalışmalara bir ödül de Yeşilay’dan geldi. 1920 yılından bu yana bağımlılıklar ve zararlı alışkanlıklarla mücadele eden Yeşilay’ın "bağımlılıklardan uzak, sağlıklı yaşamı" misyon edinen, söz ve eylemleriyle bu mücadeleye destek veren kişi, kurum ve kuruluşları değerlendiği Zümrüdüanka Ödülleri sahiplerini buldu.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle bu yıl beşincisi düzenlenen ödül töreninde, kültür sanat dünyasından spora, akademiden siyasete, medyadan sosyal sorumluluk projeleri alanına 6 kategoride kişi ve kuruma "En Yeşilaycı" unvanıyla ödülleri takdim edildi.

Turkcell, bu özel gecede "Sosyal Sorumluluk" dalında "En Yeşilaycı" şirket seçildi. Ödülü, Turkcell adına Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk’ün elinden aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bütün, Türkiye’nin Turkcell’i olarak gelirlerinin yüzde 1’ine tekabül eden yaklaşık 150 milyon TL’lik bir bütçeyi toplumsal fayda projelerine ayırdıklarını belirterek, bu desteği sürdürmeye devam edeceklerini kaydetti.


- Bağımlılıkla mücadeleye tam destek


Kurulduğu günden bu yana eğitim, kültür, sanat, spor gibi farklı alanlarda projelere destek vererek gençlerin eğitim ve sosyal alanda daha sağlıklı bireyler haline gelmesi için çalışmalar yürüten Turkcell, Şubat 2018’de de bağımlılıkla mücadeleye yönelik Yeşilay ile iş birliği protokolü imzalamıştı.

Turkcell iş birliği kapsamında, çocuk ve gençlere yönelik tüm koruyucu, önleyici çalışmalarında Yeşilay’a tam destek vereceğini açıkladı. Turkcell ayrıca çalışanlarına Yeşilay tarafından bağımlılık yetişkin eğitimi verileceğini ve Yeşilay’ın firmalara yönelik sağlıklı çalışma ortamı oluşturmak için hayata geçirdiği İş Yaşamını İyileştirme programına da dahil olduklarını açıklamıştı.


Anahtar Kelimeler:
TurkcellÖdülYeşilay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.