Yıldız: 80 öğrenci Rusya'da nükleer enerji eğitimi görecek (3)

GERMENCİK'TE SANTRAL AÇTI Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Söke Ticaret Odası'nı ziyareti sonrası bir dizi santral açılışı için Germencik'e geldi. Bakan Yıldız ilk olarak; Senkron şirketi tarafından yaptırılan ve hayvan...

22 Mayıs 2015 Cuma 19:10
Yıldız: 80 öğrenci Rusya'da nükleer enerji eğitimi görecek (3)






GERMENCİK'TE SANTRAL AÇTI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Söke Ticaret Odası'nı ziyareti sonrası bir dizi santral açılışı için Germencik'e geldi. Bakan Yıldız ilk olarak; Senkron şirketi tarafından yaptırılan ve hayvan gübresini enerjiye dönüştüren 2.4 MW güce sahip bioenerji santralini açtı. Ardından Güriş Holding tarafından yaptırılan Avrupa'nın ikinci ve Türkiye'nin en büyük jeotermal santrali olan 232.3 MW güce sahip Elektrik ve Enerji Santrali'nin açılışını gerçekleştirdi.
İSTİKRAR VURGUSU
Her iki açılışta da siyasi istikrarın sürmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Yıldız, "Önceki gün Çanakkale'de kömürle çalışan bir santralin açılışını yaptık. Dün Karaburun ve Torbalı'da hem rüzgar hem de güneşle ilgili tesislerin açılışını yaptık. Bugün burada jeotermal ve biokütle ile alakalı açılışlar yapıyoruz. Bu bir hafta içerisinde yapacağımız açılışların değeri 1 milyar doların üzerinde. Bunların önemli bir kısmı milli kaynaklardan sağlanıyor. Geldiğimiz noktada siyasi istikrarı sağlamaya mecburuz" diye konuştu.
Bio-enerji santralini inşa eden Senkron firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Yaşar ile Güriş Onursal Başkanı İdris Yamantürk, Bakan Taner Yıldız'a birer plaket verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.