Yırca'da Köylülerin Ve Çevrecilerin Direnişi Devam Ediyor (4)

ZEYTİN MEZARLIĞI Soma'da Kolin Şirketi'nin dün iş makineleriyle talan ettiği Yırca köylülerine ait 380 dönümlük alan kesilen ağaçlarla zeytin mezarlığına döndü. 20 ile 80 yaş arasındaki 6 bin zeytin ağacının çoğu üzerlerinde...

08 Kasım 2014 Cumartesi 17:56
Yırca'da Köylülerin Ve Çevrecilerin Direnişi Devam Ediyor (4)






ZEYTİN MEZARLIĞI
Soma'da Kolin Şirketi'nin dün iş makineleriyle talan ettiği Yırca köylülerine ait 380 dönümlük alan kesilen ağaçlarla zeytin mezarlığına döndü. 20 ile 80 yaş arasındaki 6 bin zeytin ağacının çoğu üzerlerinde meyveleriyle yere serilirken köylüler tarafından yerinden kaldırılmadı. Şirket ise bugün bölgedeki tüm iş makinelerini jandarmanın gözetiminde geri çekti.
SEAŞ'ın işlettiği SEAŞ B Termik Santrali yüzünden zaten nefes alamadıklarını söyleyen köylüler hemen bitişiğinde yapılmak istenen termik santralin bölge tarımı ve doğal yaşamı tamamen bitireceğini söyledi. SEAŞ'ın SEAŞ A ve SEAŞ B adıyla iki termik santrali buluyor. Teknolojisi eski olan SEAŞ A bir süredir çalıştırılmazken, SEAŞ B elektrik üretmeye devam ediyor.
muhabirlerinin görüntülediği termik santraller bölgesi, çevre tahribatının hangi boyutlara ulaştığını gösteriyor.

Taylan YILDIRIM/SOMA (Manisa), ()-

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.