Yol Çalişmasi Bronşit Yaptı

Sezgin MADRAN/ÇİNE (Aydın), () - AYDIN'ın Çine İlçesi'nde oturan 50 yaşındaki Saliha Softaoğlu, öksürük şikayetiyle gittiği Devlet Hastanesi'nde nefes testi yaptırarak bronşit olduğunu öğrendi. Doktorların "Sen madende mi...

24 Ekim 2014 Cuma 12:43
Yol Çalişmasi Bronşit Yaptı






Sezgin MADRAN/ÇİNE (Aydın), () - AYDIN'ın Çine İlçesi'nde oturan 50 yaşındaki Saliha Softaoğlu, öksürük şikayetiyle gittiği Devlet Hastanesi'nde nefes testi yaptırarak bronşit olduğunu öğrendi. Doktorların "Sen madende mi çalışıyorsun?" diye sorduğu Softaoğlu'nun, evinin bulunduğu sokakta yapılan yol çalışmalarında kuvars maden atığından etkilendiği ortaya çıktı.
Çine'deki Soğancılar Mahallesi'nde yaşayan Saliha Softaoğlu, geçtiğimiz günlerde öksürüğünün artması nedeniyle tedavi olmak için Çine Devlet Hastanesi'ne başvurdu. 1 hafta süresince hastanede yatarak çeşitli tetkikler yapılan Softaoğlu, "Doktorlar nefes testi yaptı. Nefes değerlerim, testte istenilen değerlerden çok daha aşağı çıktı. Aşırı derecede bronşit olmuşum. Doktor, sonucu görünce 'Sen madende mi çalışıyorsun?, Evin maden tesislerine çok mu yakın?' diye sordu. Şu an durumum kalıcı bronşitmiş" dedi.
Yakın bir zamanda bir kez daha nefes testi olacağı söyleyen Softaoğlu, oturduğu sokaktaki yol çalışması nedeniyle evde olduğu saatlerde dahi araçların geçişi nedeniyle toza maruz kaldığını açıkladı. Sabah temizlediği eşyaların öğleden sonra tozla kaplandığına vurgu yapan Saliha Softaoğlu, "Sokağa çıksam da çıkmasam da o tozu içime çekiyorum. Tükürüğümle birlikte ağzımdan toprak geliyor" diye konuştu.
'TOZDAN KAÇARKEN, KUVARS BAŞIMIZA BELA OLDU'

Annesinin hastalığının kendisine büyük bir üzüntü verdiğini belirten oğlu Selim Softaoğlu (27) ise "Bundan yaklaşık 2 yıl önce sokağımız topraktı. Kışın çamur, yazın tozdan şikayetçiydik. Belediyeye başvurarak yolumuza parke taşı döşenmesi yada mıcır dökülmesini istedik. Belediye yetkilileri mıcır olmaması nedeniyle kuvars madeni atığı döktü. Biz çamurdan, tozdan kurtulmak isterken, kuvars madeni başımıza bela oldu. Sözlü olarak başvurmadığımız belediye yetkilisi kalmadı ama yine de sorun çözülmüş değil" dedi.
Sokakta yaşayan küçük çocukların da tozdan olumsuz etkilendiğini söyleyen Selim Softaoğlu, bronşit hastalığının tüm çevre sakinlerini tehdit ettiğini söyleyerek sokağın madenden arındırılması için yetkililerden yardım istedi.

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.