Yolcu otobüsünde Türk Bayrağı'nı indirmeye kalkmış

Zonguldak'tan İstanbul'a gelmek için yola çıkan otobüste bulunan bir yolcu, araçta asılı Türk bayrağını indirtmeye kalktı.

12 Temmuz 2017 Çarşamba 18:49
Yolcu otobüsünde Türk Bayrağı'nı indirmeye kalkmış






Yolcu otobüsünde Türk Bayrağı'nı indirmeye kalkmış


Zonguldak'tan yolcu olarak bindiği otobüste asılı Türk Bayrağı'nı indirmeye kalkan kişiye vatandaşların tepkisi sert oldu. A.D.İ isimli şahıs, otoüs şoförüyle tartışmaya başlayınca olay büyüdü.
Emniyet şeridinde otobüsü durduran sürücü, Türk bayrağını indirmek isteyen A.D.İ.'yi araçtan indirerek jandarmayı aradı. İşte haberin detayları..
Düzce'de yolcu otobüsünün ön camındaki Türk Bayrağını indirmek istediği iddia edilen 34 yaşındaki A.D.İ., jandarma tarafından gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre göre olay, gece 02.00 sıralarında meydana geldi. Zonguldak´tan bindiği otobüsle İstanbul´a giden Mardin nüfusuna kayıtlı A.D.İ., iddiaya göre TEM otoyolunun Düzce Gölyaka Kavşağı mevkisinde aracın ön camında asılı olan Türk bayrağını indirmek istedi.

ÜZERİNDEN KİMLİK ÇIKMADI, BİLETİ NASIL ALDI?

Emniyet şeridinde otobüsü durduran sürücü, A.D.İ.'yi araçtan indirerek tartışmaya başladı. Otobüsteki diğer yolcuların da tepki göstermesi üzerine A.D.İ. kaçmak istedi. Ancak yolcular ormana doğru yönelen A.D.İ.'yi yakaladı.

Yolcuların arasında kalan A.D.İ., bu sırada haber verilmesiyle gelen Bayraktar Merkez Karakol Komutanlığı ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Otoyol Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Çilimli İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen A.D.İ.'nin üzerinden kimlik çıkmadı. Şüpheli şahsa, kimliksiz nasıl bilet verildiği henüz bilinmiyor.  Düzce Cumhuriyet Savcısı´nın talimatı ile 'Türk Bayrağı Kanunu´na muhalefet', 'Devletin egemenlik ve bağımsızlığını alenen aşağılama' suçlarından hakkında soruşturma başlatılan şüpheli, Atatürk Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgusu için tekrar karakola götürüldü.

TUTUKLANDI

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, "devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama" suçlamasıyla mahkemece tutuklandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.