Yozgat Şehir Hastanesi dünyanın en iyi dijital hastaneleri arasına girdi

- Yozgat Şehir Hastanesi, Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu Türkiye'den Seviye 6 sertifikasyonu alarak, dünyanın saygın dijital hastaneleri arasına girdi - Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Erkan: - "Kurduğumuz dijital altyapıyla hastaların tüm sağlık verileri mobil cihazlardan takip edilebilir hale geldi"

04 Ekim 2017 Çarşamba 13:11
Yozgat Şehir Hastanesi dünyanın en iyi dijital hastaneleri arasına girdi






İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin ilk şehir hastanesi olan Yozgat Şehir Hastanesi, Türkiye’nin en iyi bilgi teknolojileri (IT) uygulamaları ve inovasyona dayalı çözümlerinin akredite edildiği Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu Türkiye'den (HIMSS Türkiye), Seviye 6 sertifikasyonu almaya hak kazandı. Hastane, bu sertifikayı alarak dünyanın saygın dijital hastaneleri arasına girdi.

Turkcell açıklamasına göre, T.C. Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Medipol Üniversitesi ve HIMSS iş birliğinde yürütülen dijital hastane değerlendirme çalışmaları kapsamında, Medipol Üniversitesi temsilcileri tarafından Yozgat Şehir Hastanesi’ne yerinde değerlendirme ziyareti yapıldı.

Ziyaret sonucu dijital altyapısının tamamı Turkcell tarafından sağlanan, Türkiye’nin ilk şehir hastanesi Yozgat Şehir Hastanesi, EMRAM Seviye 6 kriterlerini karşılayarak, Seviye 6 hastanesi olarak tanınmaya hak kazandı. HIMSS Türkiye tarafından verilen 6 akreditasyonu sayesinde Yozgat Şehir Hastanesi’nin dünyanın saygın dijital hastaneleriyle aynı hizmeti verdiği onaylandı.

Sağlık bilişimi alanında dijital hastane konseptine uygun mimarisi, ileri teknolojik uygulamaları, akıllı sistemler ve yeni teknolojilerin kullanıldığı Yozgat Şehir Hastanesi kağıtsız hastane olma yolundaki tüm süreçlerini de yeniden tasarladı.


- "Hastanemiz dünyanın önde gelen dijital hastaneleri arasındaki yerini aldı"


Açıklamada konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, Turkcell olarak Türkiye’deki dijital hastane dönemini Yozgat Şehir Hastanesi’yle birlikte başlattıklarını anımsatarak, "En son teknolojiyle donattığımız hastanede kurduğumuz Bilgi Yönetimi Sistemi’yle hastane içerisindeki her şeyi dijital hale getirdik. Kurduğumuz dijital altyapıyla hastaların tüm sağlık verileri mobil cihazlardan takip edilebilir hale geldi. Yine hastane içerisine yerleştirdiğimiz kiosklarla sıra almak, tahlil sonuçlarına ulaşmak kolay hale geldi. Bu dijital altyapıyla her türlü tıbbi cihaz ağlar ve sensörler aracılığıyla bilgi gönderebilir hale geldi." ifadelerini kullandı.

Dijitalleşme sayesinde hastane içerisinde kağıdı da ortadan kaldırdıklarını ifade eden Erkan, şu bilgileri verdi:

"Artık röntgenler, raporlar, kan testleri elden ele dolaşmıyor. Doğrudan doktorlarımızın önüne geliyor. Hastanenin dijitalleşmesi yolunda yaptığımız çalışmalarımız alınan HIMSS 6 Akreditasyonu da tescillenmiş oldu. Böylece hastanemiz dünyanın önde gelen dijital hastaneleri arasındaki yerini aldı. Yozgat’ta edindiğimiz bu tecrübemiz ülkemizdeki diğer hastanelerinin dijitalleşmesi yolundaki çalışmalara da büyük katkı sağlayacak. Bu projede çalışma imkanı sunan Sağlık Bakanlığı nezdinde başta Bakanımız Dr. Ahmet Demircan olmak üzere iş ortağımız Rönesans Sağlık Yatırım’a teşekkürlerimizi bir borç biliriz."


- Sertifika hasta ve çalışan güvenliğini en yüksek düzeye çıkarılmasını sağlamakta


Yozgat Şehir Hastanesi Yöneticisi Op.Dr. Aziz Ahmet Surel HIMSS 6 Dijital Hastane Akreditasyonu hakkında, "HIMSS 6 Akreditasyonu sayesinde dünyanın saygın dijital hastaneleri ile eş değer hizmet verdiğimiz tescillendi. Bu sertifika, teknolojinin sağlık hizmetlerinde daha ileri seviyede kullanılmasıyla hasta ve çalışan güvenliğini en yüksek düzeye çıkarılmasını sağlamaktadır. Yozgat Şehir Hastanesi’nde hasta güvenliği ve doğru tedavinin uygulanmasını destekleyen bu sistem, hastalarımızın ve çalışanlarımızın memnuniyetini daha üst seviyelere taşıyacaktır." değerlendirmesinde bulundu.


Anahtar Kelimeler:
Yozgat Şehir Hastanesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.