Yozgat'ta acemi kasaplar hastanelik oldu

YOZGAT’ta sabah erken saatlerde başlayan kurban kesimleri sırasında, büyükbaş kurbanlıkların tekme ve boynuz darbeleri ile yaralanan, bıçak ve satırla kendilerini yaralayan 35 kişi hastanelik oldu. Kurban kesme işlemlerinin başlamasıyla...

24 Eylül 2015 Perşembe 14:35
Yozgat'ta acemi kasaplar hastanelik oldu






YOZGAT’ta sabah erken saatlerde başlayan kurban kesimleri sırasında, büyükbaş kurbanlıkların tekme ve boynuz darbeleri ile yaralanan, bıçak ve satırla kendilerini yaralayan 35 kişi hastanelik oldu.
Kurban kesme işlemlerinin başlamasıyla birlikte, acemi kasapların mesaisi de başladı. Kurban keserken tekme ve boynuz darbesi alan, bıçağı eline ve ayağına saplayan 26 kişi, Yozgat Devlet Hastanesi'nin acil servisine, 9 kişi de Bozok Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisine başvurdu. Yaralanmaların önemli bölümünün, bıçak ve satır kesiği sonucu meydana geldiği öğrenilirken, büyükbaş hayvan kesimleri sırasında boynuz darbesi alan yaralıların 2’sinde kaburga kırığı oluştu.
Kurban kesimleri sırasında, kurban sahipleri genellikle kurbanlarını yere yatırmada sorun yaşadı. Huysuzlaşan büyükbaş kurbanlıklar kasaplara zor anlar yaşattı. Yozgat Belediyesi Kurban Bayramı öncesi 5 ayrı yerde kurban kesim alanı oluşturdu. Vatandaşlar kurbanlarını belirlenen yerlerde kesmeye özen gösterdi. Bazı vatandaşlar ise kurbanlarını evlerinin bahçesinde kesti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.