Yüksekova Havalimanı'na test inişi

AKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde 26 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılışı yapılması beklenen Yüksekova Havalimanı'na test için ilk uçak indi.

23 Mayıs 2015 Cumartesi 16:43
Yüksekova Havalimanı'na test inişi






Yüksekova Havalimanı'na test inişi

YÜKSEKOVA,(Hakkari)-()-HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde 26 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılışı yapılması beklenen Yüksekova Havalimanı'na test için ilk uçak indi.
Yüksekova İlçesi'ne 3 kilometre uzaklıkta Dağlıca yolu üzerindeki Aksu Köyü yakınlarına yapılan Yüksekova Havalimanı'nın temeli, 18 Temmuz 2010'da dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından atıldı. Alt ve üst yapısı ile birlikte 120 milyon TL'ye ihale edilen havaalanındaki son düzeltmeleri yapılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun 26 Mayıs'ta yapacağı açılışa yetiştirilirken, dün keşif uçaklarının yaptığı koordinat belirleme işlemlerinin ardından bugün, Türk Hava Yolları'na ait küçük bir uçak test için havalimanına indi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.