Yüksekova'da kadınlardan tefli yürüyüş

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA,(Hakkari)-()-HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde KESK Şubeler Platformu Kadın Meclisi tarafından '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. Sendika binası önünde tef çalan bir...

07 Mart 2015 Cumartesi 17:14
Yüksekova'da kadınlardan tefli yürüyüş






Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA,(Hakkari)-()-HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde KESK Şubeler Platformu Kadın Meclisi tarafından '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.
Sendika binası önünde tef çalan bir grup ile ellerindeki pankartlarla yürüyüşe geçen KESK kadın meclisi üyeleri Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan DBP ilçe örgütü önüne geldi. Açıklama ise Kadın Meclisi Dönem Sözcüsü Sezen Solmaz tarafından okundu. Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren usta edebiyatçı Yaşar Kemal'i anarak açıklamasına başlayan Solmaz, "O güzel insan güzel atlara binip gitti. 92 yıllık ömrüne pek çok eser sığdırdı ve devrimci, onurlu, hümanist duruşuyla tüm insanlığa örnek oldu. Her zaman ezilenlerin, emekçilerin, kadınların yanında yer aldı ve muhalif kimliğini ölene dek korudu. Yüksekova KESK, DİSK kadın meclisi adına ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" dedi.
Solmaz, kadınların kahkaha atmasını edepsizlik sayan, hamile kadınları sokakta görmeye tahammülü olmayanları, onları katleden, tecavüz eden sonra da tecavüzcüsüyle evlenmeye zorlayan zihniyetle sonuna kadar savaşacaklarını söyledi. Yapılan konuşmanın ardından kadınlar ellerindeki teflerle Cengiz Tohel Caddesi'nde yürüyüş yaptıktan sonra dağıldı.


FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.