‘Yürüyen Budalalar’ı gören Gürcüler şaşırdı

HONG Kong merkezli uluslar arası lojistik firması çalışanlarının oluşturduğu kendilerine 'Yürüyen Budadalar' adını veren gezgin grubunu Gürcistan’a tarihte giyilen kıyafetlerle ve Gürcü şarkılar söylerken gören Gürcüler şaşırdı. Türkiye'nin...

30 Mayıs 2015 Cumartesi 11:19
‘Yürüyen Budalalar’ı gören Gürcüler şaşırdı






HONG Kong merkezli uluslar arası lojistik firması çalışanlarının oluşturduğu kendilerine 'Yürüyen Budadalar' adını veren gezgin grubunu Gürcistan’a tarihte giyilen kıyafetlerle ve Gürcü şarkılar söylerken gören Gürcüler şaşırdı.
Türkiye'nin bulunduğu konumu 'Mücevher tepesinin zirvesi' olarak nitelendiren daha önceki 17 ziyaretteki gibi her yönüyle kendilerinin organize ettikleri ve giderlerini karşıladıkları geziye çıkan gezgin grubu çıktıkları Gürcistan gezisi için de 4 aylık hazırlık yaptı. Kendilerine reklamcı yazar Jacques Seguela'nın 'Anneme Reklamcı Olduğumu Söylemeyin' kitabındaki, "Yürüyen bir budala, oturan on entelektüelden daha iyidir" sözünü esas alarak gezi grubunun adını belirleyen 20 kadar gezgin, Gürcistan rotasında Çamlıhemşin'den Zilkale'ye doğru giderken yöreye özgü türküleri söylerken, Şenyuva Köyü ve Fırtına Deresi’ne de uğradı. Sarp Gümrük Kapısı'ndan Gürcistan'a gelen grup üyeleri en büyük özelliklerinden birini oluşturan gittikleri yörenin kültür, sanat, gelenek, müzik başta olmak üzere özelliklerini yakından incelerken yine ‘Turun ruhuna uygun’ kıyafetle dolaştı. Kadın ve erkek gezginler kendileri için Gürcistan'da özel olarak diktirdikleri kıyafetle Gürcistan’da Tiflis ve Batum’un yanı sıra Kutais, Gori’ye giden Meryem Ana Katedrali, Bagrati Katedrali, Gelati Manastırı, Prometheus Mağarası, Sameba Kilisesi’ni Stalin'in doğduğu yeri gezen ‘Yürüyen Budalalar’ Kafkas Dağları’na da çıktı.Tiflis ve Batum’daki meydanda Gürcüler’le bir araya gelen onlarla birlikte aylardan bu yana ezberledikleri şarkı söyleyen ‘Yürüyen Budalalar’ı tarihteki kıyafetleri ve sevilen şarkılarını söylerken gören Gürcüler kısa süren şaşkınlık ardından onlara eşlik etti.
‘Yürüyen Budalalar’ gezi grubu lideri Halil Çelik, alışılmışın dışında biri grup olduklarını, giderlerini kendi ceplerinden karşıladıkları gezi için aylar süren çalışma yaptıklarını değişik dil ve yörelerdeki şarkıları ezberleyerek orada söylediklerini, gezilerini fotoğraf sanatçısı Halit Ömer Camcı`nın görüntülediğini anlattı. Gezi grubu, Gürcistan’dan önce Sivas ve Edirne'ye 2'şer kez olmak üzere İznik, Bursa, Konya, Trabzon, Kars, İzmir, Kapadokya, Kayseri, Diyarbakır, Mardin, Hasankeyf, Batman, Erzurum, yurt dışında Bosna, Makedonya, Kosova ve İran'a gitmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.