Zabıtalara, vatandaşa davranış eğitim

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile il sınırları içinde görev yapan zabıtalara yönelik Kabahatler Kanunu konusunda hizmet içi eğitim semineri düzenledi. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından...

30 Mart 2015 Pazartesi 16:59
Zabıtalara, vatandaşa davranış eğitim






SAMSUN Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile il sınırları içinde görev yapan zabıtalara yönelik Kabahatler Kanunu konusunda hizmet içi eğitim semineri düzenledi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kabahatlar Kanunu konusundaki hizmet içi eğitim seminerine Türkiye Belediyeler Birliği Hukuk Müşaviri ve Türkiye Belediyeler Birliği Eğitmeni Av.Neşe Balcı, Kabahatler Kanunu kapsamına giren konular ve bunların zabıtalarla olan ilişkileri konusunda bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleşen Kabahatler Kanunu Hizmet İçi Eğitim Semineri'ne Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Yılmaz Açıcı, Personel ve Eğitim Daire Başkanı Çetin Kahveci ile büyükşehir ve ilçe beledilerinde görevli zabıtalar da katıldı. Zabıta ekiplerinin büyük ilgi gösterdiği seminerde Türkiye Belediyeler Birliği Hukuk Müşaviri ve Türkiye Belediyeler Birliği Eğitmeni Av. Neşe Balcı, şehirlerde düzeni ve otokontrolü sağlayan zabıtaların karşılaştıkları vakalarda nasıl davranacaklarını içeren kanun maddeleriyle ilgili bilgiler verdi. Vatandaşların itiraz haklarından emre aykırı davranışlara, dilencilerle mücadeleden yasa dışı kumar oynatılmasına, gürültü ve işgalden rahatsız etmeye kadar birçok konuda zabıtalara eğitim verildi.
Semineri zabıta memurlarının mesleki eğitimlerini geliştirmek ve bilgilerini tazelemek amacıyla düzenlediklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Yılmaz Açıcı, "Zabıtalar, bilindiği üzere toplumsal hayatın düzenlenmesi ve sorumluluk alanının otokontrolü konusunda önemli bir çok görevi yerine getiriyor. Özellikle Büyükşehir Yasası'ndan sonra zabıta ekiplerinin mesleki bilgi ve birikimlerinin artırılmasına dönük bir ihtiyaç gördük. Bu eksiği gidermek için de sayın hocamızı davet ettik. Bizi kırmayıp geldi. Bu seminerde tüm ilçe zabıta memurlarının mesleki bilgilerle ilgili eksikliklerini tamamlamaya çalışıyoruz. Yeni kanunlarla ilgili, karşılaştıkları sorunların güçlükleri ve çözümüyle ilgili bilgiler veriyoruz. Seminer sonunda aldıkları bilgiler ışığında zabıta ekiplerimiz, görevlerini sürdürürken daha bilinçli hareket edecekler" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.