Zaman Gazetesi'nde istifa depremi: Dumanlı'nın yerine Bilici geldi

Zaman Gazetesi'nde Genel Yayın Müdürlüğü görevinden istifa eden Gazeteci Yazar Ekrem Dumanlı'nın yerine deneyimli gazeteci Abdülhamit Bilici getirildi.

06 Ekim 2015 Salı 10:17
Zaman Gazetesi'nde istifa depremi: Dumanlı'nın yerine Bilici geldi






Zaman Gazetesi'nde istifa depremi: Dumanlı'nın yerine Bilici geldi

Zaman Gazetesi'nde Genel Yayın Müdürlüğü görevinden istifa eden Gazeteci Yazar Ekrem Dumanlı'nın yerine deneyimli gazeteci Abdülhamit Bilici getirildi. Bilici'nin online künyede adının yer almasının ardından Dumanlı Genel Yayın Yönetmenliği görevinden neden istifa ettiğini açıkladı. İşte Zaman Gazetesi yönetimindeki değişiklikle ilgili haberin detayları..

Abdülhamit Bilici kimdir ? Dumanlı'nın yerine Bilici. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, görevinden istifa etti. Ekrem Dumanlı'nın yerine Abdülhamit Bilici getirildi.

GÖREVİMİ YAPAMADIĞIMI GÖRÜYORUM

Dumanlı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Son dönemde basına ve şahsıma uygulanan hukuksuz baskılar nedeniyle Genel Yayın Yönetmenliği görevimi yapamadığımı görüyorum.

2001'den beri hizmet vermeye gayret ettiğim Zaman Gazetesi'ne yeterince ve verimli şekilde katkı sağlayamadığımı, sağlığımın da artık buna el vermediğini düşünüyorum. Bu nedenle elimden geldiğince ve samimiyetle sürdürmeye gayret ettiğim genel yayın yönetmenliği görevimden istifa ediyorum.

Özgür düşüncenin kalesi olan gazeteme ve bu gazetede görev yapan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Onca sene içerisinde verdikleri eşsiz destekten dolayı okurlarımıza minnettarlığımı arz ederim.

Kamuoyuna saygılarımla..."

Abdülhamit Bilici Kimdir ?

Abdülhamit Bilici (1970 Erzurum), Türk gazeteci ve yazar. Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü. Zaman Gazetesi ve Today's Zaman köşe yazarı. Aksiyon Dergisi editörlüğünü yapmıştır. Diplomasi ve gündemle ilgili farklı televizyon programlarına konuk olmaktadır.

Habertürk TV yayınlanan Enine Boyuna programına uzun süre konuk olarak katılmıştır.  Ayrıca Zaman Gazetesi dış haberler editörlüğü yapmıştır. Dış politika yazılarıyla tanınır.

Abdülhamit Bilici, İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

DUMANLI'NIN YERİNE ABDÜLHAMİT BİLİCİ GETİRİLDİ

Öte yandan Zaman Gazetesi, Ekrem Dumanlı'nın istifa etmesi üzerine boşalan Genel Yayın Yönetmeliği'ne dair açıklama yaptı.
Gazete yönetiminin açıklaması şöyle:

"Malum olduğu üzere Ekrem Dumanlı, Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa etmiştir. Sayın Dumanlı'ya 14 yıllık emeğinden dolayı teşekkür ederiz. Okurlarımızla da paylaşmak isteriz ki, Dumanlı yazılarına gazetemizde devam edecektir.

Ekrem Dumanlı'dan boşalan Genel Yayın Yönetmenliği görevine Sayın Abdülhamit Bilici getirilmiştir. Kendisi kurumumuzda çok önemli görevler üstlenmiştir. Bu görevi de layıkıyla yapacağına kuşku yoktur. Kendisine başarılar dileriz."
Son Güncelleme: 06.10.2015 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.