Zigana Dağı'nda çığ kurbanı dağcılar anıldı

GÜMÜŞHANE, () - GÜMÜŞHANE'nin Torul ilçesi sınırları içindeki Zigana dağında 25 Ocak 2009 tarihinde meydana gelen çığ felaketinde hayatını kaybeden 10 dağcı törenle anıldı. Gümüşhane Valiliği tarafından facianın meydana...

25 Ocak 2015 Pazar 14:34
Zigana Dağı'nda çığ kurbanı dağcılar anıldı






GÜMÜŞHANE, () - GÜMÜŞHANE'nin Torul ilçesi sınırları içindeki Zigana dağında 25 Ocak 2009 tarihinde meydana gelen çığ felaketinde hayatını kaybeden 10 dağcı törenle anıldı.
Gümüşhane Valiliği tarafından facianın meydana geldiği yerde yaptırılan anıt önünde tören düzenlendi. Yaklaşık 2.5 kilometrelik yürüyüşün ardından gelinen anıttaki törene Gümüşhane Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Torul Kaymakamı Recai Karal, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Trabzon Tenis ve Dağcılık Kulübü Başkanı Sevgi Gültekin, Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Akbulut, hayatını kaybeden dağcıların yakınları, faciadan kurtulan dağcılar ve sporcular katıldı.
'DAĞLAR GÜZELLİK YANINDA RİSK DE OLUŞTURUR'
Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Dağlar çekicilik ve güzelliklerinin yanında beraberinde büyük riskler oluşturur. 2009 yılında Trabzon'un dağını, tepesini, deresini tanıtmak, anlatmak adına turizm elçiliği yapan 10 arkadaşımız, kopan bir çığla aramızdan ayrıldılar. O tarihten sonra bize düşen görevler var. Bu arkadaşlarımızı unutmamak görevimizdir. Dağların zorluk derecelerini bilerek doğada gezen, dağda olan herkes, mutlaka dağ ortamında çığla, selle, kaya ile nasıl mücadele edeceğini, çıkacak zorlukları nasıl aşacağını öğrenmelidir. Türkiye Dağcılık Federasyonu olarak da biz bu hususu hassasiyetle yerine getirmeye çalışıyoruz. Yıllardan beri özellikle eğitim programlarında kış dağcılığına daha fazla ağırlık vererek temel eğitim, gelişim, yer, seviye kar eğitimleriyle, gittiğimiz yerlerde çığın önemini dağların risklerin anlatmaya çalışıyoruz."
Karaca’nın konuşmasının ardından yapılan dua ile tören sona erdi.
ÇIĞ ALTINDA ÖLMÜŞLERDİ
Olay, Gümüşhane'nin Torul İlçesi sınırlarındaki Zigana Dağı'nda, 25 Ocak 2009 tarihinde meydana geldi. Çığ felaketinde Hüsniye Sarıbıyık, Hasan Ali İsaoğlu, Burçak Sevim, Hüseyin Karaosmanoğlu, Erhan Terzi, Dursun İnan, Özlem Timurcuoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş ve Davut Akdeniz yaşamını yitirdi; Rahmi Keleş, Yonca Yılmaz ve Emel Şimşek yaralandı. Elmas Aykaç, Ural Ayar, Hasan Anahar ve Hasan Çiftçi ise olaydan yara almadan kurtuldu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.