Ziraat Katılım 100 milyon TL kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi

- Ziraat Katılım Genel Müdürü Özdemir: -"Ziraat Katılım olarak sektörün öncüsü olma vizyonumuz ile önümüzdeki dönemde de ülkemiz adına hep beraber çalışmaya, katılım bankacılığının ruhunu temsil eden 'Paylaştıkça daha fazlası' ilkemizle büyümeye devam edeceğiz"

30 Ocak 2018 Salı 11:28
Ziraat Katılım 100 milyon TL kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi






İSTANBUL (AA) - Ziraat Katılım, 100 milyon TL tutarlı kira sertifikası ihracını başarılı bir şekilde tamamladı.

Ziraat Katılım açıklamasına göre, Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla 29 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirilen ihraç ile 102 gün vadeli 100 milyon TL fonlama temin edilmiş oldu.

Türkiye'nin kamu sermayeli ilk katılım bankası olan Ziraat Katılım'ın, faaliyete başladığı 29 Mayıs 2015 tarihinden bugüne, Sermaye Piyasası Kurulundan alınan 1,5 milyar TL tutarlı ihraç tavanı kapsamında nitelikli yatırımcılara gerçekleştirdiği kira sertifikası ihracı toplamda 1,5 milyar TL’ye ulaştı.

Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, kira sertifikası ihracına gelen talepten memnun olduklarını belirtti.

Ziraat Katılım on üçüncü kira sertifika ihracını başarı bir şekilde gerçekleştirdiğini aktaran Özdemir, bundan önceki ihraçlarında olduğu gibi gerçekleştirdikleri 100 milyon TL kira sertifikası ihraçlarına gelen yüksek talebin Ziraat Katılım'ın güçlü sermaye yapısına, aktif kalitesine ve Türkiye ekonomisine duyulan güvenin artarak devam ettiğini gösterdiğini dile getirdi.

Özdemir, "Ziraat Katılım olarak sektörün öncüsü olma vizyonumuz ile önümüzdeki dönemde de ülkemiz adına hep beraber çalışmaya, katılım bankacılığının ruhunu temsil eden 'Paylaştıkça daha fazlası' ilkemizle büyümeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Ziraat Katılım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.