Zonguldak’ta Çin protestosu (2)

ÜLKÜCÜLERDEN ÇİN’E TEPKİ Ülkü Ocakları Zonguldak İl Başkanlığı üyeleri, Çin'in Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik zulmünü basın açıklamasıyla protesto etti. Madenci Anıtı’nda toplanan yaklaşık 30 kişi, sloganlar...

04 Temmuz 2015 Cumartesi 19:04
Zonguldak’ta Çin protestosu (2)






ÜLKÜCÜLERDEN ÇİN’E TEPKİ
Ülkü Ocakları Zonguldak İl Başkanlığı üyeleri, Çin'in Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik zulmünü basın açıklamasıyla protesto etti. Madenci Anıtı’nda toplanan yaklaşık 30 kişi, sloganlar atarak Çin hükümetine tepki gösterdi.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Özgür Kurt, Çin hükümetinin, Uygur gençlerini sorgusuz sualsiz gözaltına alarak idam ya da işkence sonucunda katliam yaptığını söyledi. Kurt, şöyle dedi:
"Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın milli ve manevi değerlerine karşı adete bir yıkım gerçekleştirilmekte, ata yurdumuzdan hem Türk varlığı hem de Türk izleri silinmeye, yok edilmeye çalışmaktadır. Aziz milletimizi, işkenceyi kendisi için bir yol seçen ve hukuk dışı uygulamalarıyla bilinen Çin'in zulmüne 'dur' demeye çağırıyoruz."
Kalabalık, basın açıklamasının ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.