Zonguldak'ta, Karaman'daki Maden Kazası Protesto Edildi

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - KARAMAN’ın Ermenek İlçesi’ndeki özel maden ocağında su baskını sonucu 18 işçinin mahsur kalması, Zonguldak’ta düzenlenen bir basın açıklaması ile protesto edildi. Zonguldak Demokrasi Platformu’na...

02 Kasım 2014 Pazar 13:25
Zonguldak'ta, Karaman'daki Maden Kazası Protesto Edildi






Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - KARAMAN’ın Ermenek İlçesi’ndeki özel maden ocağında su baskını sonucu 18 işçinin mahsur kalması, Zonguldak’ta düzenlenen bir basın açıklaması ile protesto edildi.
Zonguldak Demokrasi Platformu’na üye yaklaşık 40 kişi, Madenci Anıtı’nda toplandı. Grup, 'Dün Zonguldak- Soma, bugün Ermenek- Yalvaç artık yeter. İş cinayetlerine son' yazılı pankart açarken, 'Emekçiler ölüyor iktidar seyrediyor', 'Sorumlular derhal istifa', 'Kaza değil cinayet kader değil katliam' yazılı dövizler taşıdı.
Dönem Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, Türkiye’de son yıllarda kısa aralıklarla meydana gelen maden cinayetlerine, bu cinayetlerde hayatlarını kaybeden işçi sayısının da hızla artmasına dikkat çekmek için toplandıklarını söyledi. Kaymakçı, "Soma maden faciasının ardından ülkemiz kamuoyu arka arkaya gelen iş cinayetleriyle sarsılmaya devam ediyor. Ermenek’te özel maden ocağında bir facia yaşandı. Mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. 6’ncı gününe girilmesine rağmen işçilerimize ulaşılamaması bizleri üzmüştür. Bu tür iş kazalarına son verilmesini istiyoruz" dedi.

Kalabalık, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.