'10 yıldır görevdeyim, ilk kez şehit mezarına saldırı oldu'

06 Aralık 2012 Perşembe 14:32
'10 yıldır görevdeyim, ilk kez şehit mezarına saldırı oldu'






ADANA (CİHAN)- Adana'da şehit polis memuru Ahmet Toprakoğlu'nun mezarına yapılan saldırıyla ilgili polisin araştırması sürüyor. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler, şehidin mezar taşını siyaha boyayıp burada bayraklara da bölücü terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan ile terör örgütünün adını yazmışlardı. Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kamil Yiğenoğlu, sorumluluk sahalarında 459 mezar bulunduğunu, bunların 3'te 2'sinin kullanılmadığını bildirdi. Yiğenoğlu, 10 yıllık görevim boyunca ilk kez bu tür bir olay yaşandı. Şehir merkezindeki Asri Mezarlığı'nın yanında sokak eylemleri oluyor ancak bugüne kadar şehit mezarlarına yönelik bir saldırı olmadı. dedi.

Yiğenoğlu, yaptığı açıklamada, Şırnak´ta şehit olan polis memuru Ahmet Toprakoğlu´nun mezar taşının kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce siyaha boyandığını, mezardaki bayrakların üzerine de Apo ve PKK yazıldığını hatırlattı. İncirlik mahallesindeki mezarlıkta gece bekçi bulunmadığını anlatan Yiğenoğlu, olayın gece saatlerinde yaşandığını, bu durumun polise hemen iletildiğini anlattı. Emniyet Müdürlüğü'nün olayla ilgili incelemesinin sürdüğünü anlatan Yiğenoğlu, Olayın münferit bir hadise olduğunu sanıyorum. 10 yıllık görevim boyunca ilk kez bir şehidin mezarına bu tür bir saldırı oldu. Asker ve polis aileleri şehitleri nereye isterlerse oraya defnedebiliyor. Sorumluluk sahamızda 5'i güvenlikli olmak üzere 459 mezar var. Bunların 3'te 2'si kullanılmıyor. 40 güvenlik görevlisi bulunuyor. Mezarlıklarda belli bir saate kadar görev yapıyor bu arkadaşlar. Buruk mezarlığında daha önce bir kaç mezar yeri tahrip edilmişti. Tabi kimin yaptığını bilmiyoruz. Psikopat işi de olabilir. diye konuştu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Ersin Güluçar, Şehir merkezindeki asri mezarlığın dışındaki şehitliklerde ciddi sıkıntılar var. Bunun en son örneğini şehit polisin mezarında yaşadık. Yetkililerin adım atmasını bekliyoruz. Eğer adım atmayacaklarsa mezarlıkları şehit aileleri olarak biz korumaya çalışalım. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.