100 bin imza için kaç imza atıldı: Adaylar için kritik süreç

24 Haziran'a 45 gün kala imza ile aday olacak cumhurbaşkanı adayları için kritik süreçte en önemli eşik aşıldı.

06 Mayıs 2018 Pazar 13:40
100 bin imza için kaç imza atıldı: Adaylar için kritik süreç






100 bin imza için kaç imza atıldı: Adaylar için kritik süreç

Seçim 2018: Baskın erken seçim için parlamento dışından Cumhurbaşkanlığı'na aday olacak için getirilen 100 bin imza şartında iki lider barajı iki günde aşmayı başardı..


24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde 100 bin imza ile aday olmak için başvuru yapan İYİ Parti lideri Meral Akşener, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Adalet Partisi lideri Vecdet Öz YSK'ya başvuru yaptı. 4 aday için imza süreci 4 Mayıs'ta başladı, 9 Mayıs'ta sona erecek. Adaylar için 3. gün itibarıyla imzalar toplanıyor. 2 aday 100 bin imza sınırını geçti. İşte adayların imza süreci ile ilgili son durum...

24 Haziran 2018'de gerçekleşecek olan cumhurbaşkanı seçimi için, İYİ Parti lideri Akşener, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Vatan Partisi lideri Perinçek ve Adalet Partisi lideri Öz, 100 bin imza ile aday olmak için başvuruda bulundu. Adaylar için imza verme süresi 4 Mayıs'ta başladı.

6 Mayıs Pazar sabahı itibarı ile imza verme işleminde 3. güne girildi. Bugüne kadar adaylar için toplanan imzalar belli oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener için 176 bin 982 kişi imza verdi.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu için ise 100 bin 2 imza toplandı. Karamollaoğlu da 100 bin imza sınırını aşmış görünüyor.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise şu ana kadar beklenen imza sayısına ulaşamadı. Perinçek için 26 bin 606 imza toplanmış durumda.

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz'ün de henüz yeterli imzayı toplayamadığı belirtildi.

100 bin imza 9 Mayıs 2018 Çarşamba günü sona erecek.

Öte yandan 24 Haziran seçimlerinde, AK Parti, MHP ve BBP tarafından kurulan Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş olacak.

Anahtar Kelimeler:
Seçim 2018
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.