11 ülkeden 38 şef aşçı Gaziantep'te Türk yemeği yapmayı öğrenecek

29 Kasım 2012 Perşembe 12:50
11 ülkeden 38 şef aşçı Gaziantep'te Türk yemeği yapmayı öğrenecek






GAZİANTEP (CİHAN)- 11 ülkeden 38 şef aşçı Gaziantep'e gelerek Türk yemeği yapımını öğrenecek.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜ)ve Sahan Restoranlar Zinciri tarafından ortaklaşa yürütülen ve Gaziantep Üniversitesi'nin İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, 'El Altında Duran Güzel Şeyler: Gaziantep Mutfağının Damak Tatları' adlı proje start aldı. Proje kapsamında Meksika, Malezya, İtalya, Fransa, Azerbaycan, Arnavutluk, Şili, İngiltere, Amerika, Yunanistan ve Türkiye dahil 11 ülkeden 38 ünlü şef aşçı Gaziantep'e gelerek 90 çeşit Türk mutfağına ait yemekleri yapmayı öğrenecek.

Sahan Restoranlar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan yemek tariflerini uygulamalı olarak verdiklerini ifade ederek, gelen aşçılara her gün ortalama 11 saat ders verdiklerini ve eğitim süresince toplam 90 çeşit Türk yemeğinin yapımını öğreteceklerini kaydetti.

Türk mutfak kültürünün yaşatılması ve dünya gelelinde tanıtımının yapılması amacıyla yürütülen projeye önem verdiklerini ifade eden GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Sahan Şirehan'ın okula çevrilen mutfağında ünlü aşçılara ders vererek etli dolma yapımını öğretti.

Gaziantep mutfağını dünyaya tanıtmak istediklerini belirten Coşkun, Projeye yurt içi ve yurt dışından oldukça kalabalık şefler grubu katılıyor. Gaziantep mutfağını merkeze alarak, ülkeye ve dünyaya tanıtma amacıyla yürütülen bir proje. Son derece başarılı çünkü çeşitli ülkelerden katılım var. 90'a yakın yemek tarif edilecek ve eğitimi verilecek. Gaziantep mutfağını ciddi anlamda duyuracak ve yaygınlaştıracak bir proje. Her alanda bu tür projeleri gerçekleştiren üniversite olarak, uluslararası bir üniversite olarak bundan ziyadesiyle memnunuz. dedi.

Sahan Restoranlar Zinciri Başkanı Tahir Tekin Öztan, Türk mutfağının tanıtımı için son dönemlerde uluslar arası arenada düzenlenen en büyük etkinliğin Gaziantep'te gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Kazananın Türk mutfağı olduğunu belirten Öztan şunları kaydetti: Bu gün uygulamalı olarak önemli bir yemeğimizi ders olarak konuk aşçılarımıza anlattı. Mutfaklarda artık Gaziantep mutfağı olacak. Yeni projeler yapıp bu işi daha çok ileriye götüreceğiz. Kazanan Türk mutfağı olmuştur.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.