15 Temmuz Gazisine Zabıta Dayağı

Tatlıcı Ali'ye zabıta dayağı görüntüleri ortalığı karıştırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi soruşturma başlattı.

15 Ekim 2016 Cumartesi 08:41
15 Temmuz Gazisine Zabıta Dayağı








‘Tatlıcı Ali’ olarak bilinen Ali Kıtmir isimli vatandaşa müdahaleyle ilgili sosyal medyada hızla yayılan görüntülerin ardından soruşturma başlatıldı. 
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde seyyar tatlıcılık yapan bir vatandaşın tezgahını almak isteyen zabıtalara bıçakla direndiği görülüyor.
‘Tatlıcı Ali’ ismiyle görüntüsü paylaşılan Ali Kıtmir, bir süre sonra zabıtalar tarafından etkisiz hale getiriliyor.
Tezgahı alınan Kıtmir'in daha sonraki başka bir videoda kafası kanadığı halde yerde oturduğu görülüyor.
Sosyal medya kullanıcıları, zabıtaların ‘Tatlıcı Ali’ye şiddet uyguladığını belirterek duruma tepki gösterdi ve video kısa sürede çok sayıda paylaşım aldı. 
Olayın duyulmasının ardından İstanbul büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olduğu öğrenilen zabıtalar hakkında soruşturma başlatıldı.

15 TEMMUZ GAZİSİ OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ
Bu arada Tatlıcı Ali'nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bacağından vurulduğu ve kendisine gazi maaşı bağlandığı iddia edilmişti. Ama bir TV kanalına konuşan Ali Kıtmir 15 Temmuz gazisi olmadığını açıkladı.
Kıtmir, "Ben 15 Temmuz gazisi değilim, sabaha kadar onlara dua eden normal bir vatandaşım" dedi.

SEYYAR SATICI-ZABITA KAVGASI İLE İLGİLİ İBB'DEN AÇIKLAMA
Fatih Balat sahilde yaşanan zabıta- seyyar satıcı kavgası ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yazılı açıklama yapıldı.
Olayla ilgili olarak görevliler hakkında soruşturma açıldığı bildirildi. Yapılan yazılı açıklama şöyle; "Fatih'teki seyyar satıcı olayında uygunsuz durumun oluşmasına sebebiyet veren görevliler hakkında Başkan Kadir Topbaş'ın talimatıyla soruşturma açıldı.
Fatih İlçesi Balat Mevkii Fener Sahili civarında 12.10.2016 tarihinde yaşanan ve tarafımıza aktarılan şikayet konusu incelenmiş olup, bu uygunsuz durumun oluşmasına sebebiyet veren görevliler hakkında Başkan Kadir Topbaş'ın talimatıyla soruşturma açılmıştır. Bununla birlikte ilgili vatandaşımız ile hızlı bir şekilde iletişime geçilmiştir ve ortaya çıkan zararın giderilmesi konusunda çalışmalar başlatılmıştır. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Konuyu tarafımıza ileten ve takipçisi olan tüm duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz."

BAŞKAN TOPBAŞ’TAN TATLICI ALİ’YE GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU
Kolombiya’da bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, zabıtalarla yaşadığı gerginlikle gündeme gelen Tatlıcı Ali’ye telefonla geçmiş olsun dileklerini ileterek helallik istedi. 
Fatih Balat’ta önceki gün zabıta ekipleri ile engelli bir seyyar satıcı arasında çıkan arbede görüntülerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla zabıtalar hakkında başlatılmıştı. Kolombiya’nın başkenti Bogota’da bulunanİBB Başkanı Kadir Topbaş, engelli satıcı Ali Kıtmir'i arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. “Nasıl bir iştir anlamak mümkün değildir” diyerek üzüntülerini dile getiren Başkan Topbaş, “Gerekli idari işlem yapılacak. İstanbul’a geldiğimde inşallah ziyaretinize geleceğim. Hakkınızı helal ediniz” dedi.
Görüşmede Ali Kıtmir de, Başkan Topbaş’a aramasından dolayı teşekkürlerini iletti.
 

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mert 2016-10-15 16:13:24

abuk subuk olayların yasandğı guzel ulkemde sıradan bir manzara geçmiş olsun da seyyar satıcılığın yasak olduğu istanbul da insanların kendine imtiyaz çıkarması buna gaziliği alet etmesi zabıta arkadaşların da her seyyar satıcıya meydan dayağı atmaya yeltenmesi burası türkiye