17 hakim ve savcı hakkında inceleme kararı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi, kısa süre öncesine kadar Adana Adliyesi'nde görev yapan 17 hakim ve savcı hakkında, "paralel yapının amaçları doğrultusunda hareket ettikleri" gerekçesi ile inceleme başlattı.

01 Aralık 2015 Salı 15:31
17 hakim ve savcı hakkında inceleme kararı






17 isim arasında MİT TIR'ları soruşturması kapsamında tutuklanan Savcılar Özcan Şişman, Süleyman Bağrıyanık ve Aziz Takcı da bulunuyor. Bu isimlerden bazılarının, Adana Adliyesi'nde "paralel yapının amaçları doğrultusunda" dinleme ve usulsüz tutuklama gibi kararlara imza attıkları iddia ediliyor.

ADANA ADLİYESİ'NE MERCEK

HSYK'nın yargı içindeki "paralel yapı"nın temizlenmesi için yürüttüğü çalışmalar hız kazandı. Kurul, bu kapsamda Suriye'ye giden MİT TIR'larının durdurulması ile gündeme gelen Adana Adliyesi'nde görev yapan hakim ve savcıları mercek altına aldı. Adana Adliyesi'nde HSYK Başmüfettişi tarafından yapılan incelemede, 12'si hakim 5'i savcı 17 isim belirlendi. Müfettişin ilk inceleme raporunda bu isimlerden bazılarının, "Adana Adliyesi'nde paralel yapının amaçları doğrultusunda faaliyet yürüttüğü" tespitine yer verdi. 

"PARALEL YAPININ YARGI MENSUPLARI..."

Geçen hafta toplanan 3. Daire, bu isimler hakkında inceleme yapılmasına karar verdi. 3. Daire'nin 12'si hakim 5'i savcı 17 isim hakkında verdiği inceleme kararının gerekçesinde, söz konusu yargı mensuplarının, "Kamuoyunda paralel yapı ve hizmet hareketi olarak bilinen ülkemizin anayasal düzenini yıkmaya yönelik faaliyetlerde bulunmayı kendisine amaç edinen oluşumun yargı camiasındaki mensupları oldukları" öne sürüldü. 
Daire, bu kişiler hakkındaki iddiaları araştırmak üzere müfettiş görevlendirildi. Müfettişten gelecek rapora göre 17 isim hakkında soruşturma açılıp açılmamasına karar verilecek. Soruşturma izni verilmesinin ardından 17 ismin önce açığa alınması ardından da meslekten ihraç edilmeleri gündeme gelebilecek.
Son Güncelleme: 01.12.2015 15:33
Anahtar Kelimeler:
SavcıHSYKHakim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.