2. Habur rezaleti; Peşmerge güçlerini PKK'lılar karşıladı

PYD Başkanı Salih Müslim ise yaptığı açıklamada 150 Peşmerge'nin Türkiye'ye giriş yaptığını duyurdu. Habur grişi sırasında ellerinde terör örgütü PKK bayrakları ve Öcalan posterleri taşıyan gruba müdahale olmadı.

28 Ekim 2014 Salı 19:50
2. Habur rezaleti; Peşmerge güçlerini PKK'lılar karşıladı






Son dakika Peşmerge Habur'da, 2. Habur rezaleti; Peşmerge güçlerini PKK'lılar karşıladı


Habur'da ikinci rezalet: Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen 'Demokratik açılım' kapsamında Türkiye'ye giren PKK'lıların törenlerle karşılandığı Habur Skandalı'nın izleri silinmeden, terör örgütü yandaşları ikinci bir şımarıklığa daha imza attı. 19 Ekim 2011 yılında yaşanan skandalın üstünden tam 3 yıl geçti. Bu kez Kobani'de çatışan terör örgütlerine destek vermek için yola çıkan Peşmerge güçlerinin Türkiye üzerinden geçişi sırasında Habur'da toplanan bir grup PKK'lı Öcalan posterleri açtı.

PEŞMERGE HABUR'DA, REZALET DORUKTA...

Kobani'de terör örgütleri arasında süren çatışmalara destek vermek amacıyla yola çıkan Irak güçlerine ait Peşmerge birliği yola çıktı.

Erbil'den öğle saatlerinde yola çıkan Peşmerge güçleri için yol boyunca geniş güvenlik önlemleri alındı.

Kara yoluyla gelen Peşmergelerin Habur Sınır Kapısından çıktıktan sonra Silopi, Cizre, Nusaybin, Kızıltepe, Viranşehir ve Şanlıurfa istikametinden Suruç'a gidecek ve buradan Mürşit Pınar Sınır Kapısı'ndan Kobani'ye geçecekler.

Öğle saatlerinde 13.30'da erbilden hareket eden konvoyda 50'ye yakın araç bulunuyor.

Öte yandan Peşmerge'nin giriş yapacağı Habur Sınır Kapısı'nda da hareketlilik yaşanıyor.

Peşmerge güçlerini karşılamak için çok sayıda vatandaş Habur Sınır Kapısı'na geldi. Ayrıca konvoyun geçiş yapacağı güzergahta çok sayıda kişi araçlarıyla bekliyor.

PYD Başkanı Salih Müslim ise yaptığı açıklamada 150 Peşmerge'nin Türkiye'ye giriş yaptığını duyurdu. Habur grişi sırasında ellerinde terör örgütü PKK bayrakları ve Öcalan posterleri taşıyan gruba müdahale olmadı.

Bir grup Peşmerge'nin de saat 01.00 sıralarında uçakla Şanlıurfa'ya gelmesi bekleniyor.


Son Güncelleme: 28.10.2014 19:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
enver toprak 2014-10-29 21:39:05

dünyanın başka hiç bir ülkesinde böyle rezalet olmaz kendi askerine ulusal ordusuna nefret kusan kin kusan politikacıların peşinde yaltaklananlar ancak başkalarının postallarını yalayarak mutlu olur. aferin size hdpliler