2012 yılının 9 ayında en fazla yeni turizm tesisi İstanbul'a yapıldı

07 Kasım 2012 Çarşamba 12:42
2012 yılının 9 ayında en fazla yeni turizm tesisi İstanbul'a yapıldı






ANTALYA (CİHAN)- Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği(AKTOB), yeni tesis yatırımlarında İstanbul'un birinci Antalya'nın ikinci olduğunu açıkladı.

AKTOB Ar-Ge birimi turizm sektöründe 2012'nin 9 aylık döneminde yapılan yeni yatırımlara ilişkin veri hazırladı. Buna göre yeni yatırımların illere göre dağılımında İstanbul yüzde 14 ile ilk sırada yer alırken, onu yüzde 11 ile Antalya, yüzde 8 ile Muğla ve yüzde 7 ile Aydın izliyor. Üretilecek olan yatak sayısı açısından ilk sıra yüzde 27 ile Antalya'nın olurken, onu yüzde 14 ile İstanbul, yüzde 7'şer payları ile Muğla ve İzmir izliyor.

Araştırmanın projelere ilişkin verilerine göre 2012'nin 9 aylık döneminde 201 proje için 2,8 milyar TL yatırım teşviki aldı. Bunlar içinde 176 adedi, komple yeni yatırımları öngörüyor. 2,6 milyar TL'lik yeni tesis yatırımları ile 42 binden fazla yeni yatak yapılacak. Yeni yatırımlar, aynı zamanda 11 bin dolayında kişiye iş olanağı da sağlayacak.

Yeni tesis yatırımlarında ilk sırayı yüzde 33,5'lik payı ile 4 yıldızlı oteller alırken yüzde 29,5 ile 3 yıldızlı tesisler takip ediyor. Yeni tesisler içinde 5 yıldızlı oteller ile butik tesisler yüzde 14'er pay alıyor.

Öte yandan turizm yatırımı olmayıp, bu kapsamdan faydalanan 27 adet öğrenci yurdu yatırımında da 8 bin dolayında yatak yapılacak. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.