2014 Soçi Kış Olimpiyatları meşalesi Moskova'dan start alacak

29 Kasım 2012 Perşembe 16:16
2014 Soçi Kış Olimpiyatları meşalesi Moskova'dan start alacak






MOSKOVA (CİHAN)- Rusya'nın Soçi şehrinde düzenlenecek olan 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'nın meşalesi 7 Ekim 2013'te Moskova'dan start alacak ve meşale dört ay boyunca Rusya'nın değişik şehirlerini dolaşacak.

Rusya'da 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'nın hazırlıkları devam ederken meşalenin ne zaman ve nereden start alacağı belli oldu. Organizatörlerin verdiği bilgilere göre olimpiyat meşalesi 7 Ekim 2013 tarihinde Moskova'dan start alacak. 123 gün boyunca Rusya'nın değişik şehir ve bölgelerinde turlayacak olan meşale 65 bin kilometre yol kat edecek. Toplamda 83 farklı bölgeyi turlayacak olan meşale, Rusya'nın en yüksek dağı olan Elbrus, Balkal Gölü ve Kuzey Kutbu gibi yerlere de götürülecek.

Böylece Rusya'nın değişik şehirlerinde tur yapacak olan meşale, toplamda 44 bin kişi tarafından da taşınmış olacak. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.