23 Nisan Bayramı'nda çocuklara kıyafet şoku

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında ilkokul 3. sınıf öğrencilerinin giydiği oyun kıyafetleri okul müdürünü çileden çıkardı. Okul müdürüne vatandaşlardan ve öğrenci ailelerinden tepki geldi.

24 Nisan 2018 Salı 16:17
23 Nisan Bayramı'nda çocuklara kıyafet şoku






23 Nisan Bayramı'nda çocuklara kıyafet şoku

Henüz ilkokul 3. sınıf öğrencilerinin 23 Nisan Bayramı'nda sergilediği dans gösterisi kıyafetleri yüzünden kabusa döndü. Vatandaşlar ve aileler, gösteriyi yarıda kesen yetkilileri sert bir dille eleştirdi.

Mersin Kazanlı Mahallesi’ndeki Kazanlı İlkokulu’nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek ile diğer ilgililerin izlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında 3’üncü sınıf öğrencileri dans gösterilerini sunmak üzere sahneye çıktı.

Edinilen bilgilere göre, kısa süre sonra Okul Müdürü Zülfikar Tekin'in, kürsüdeki görevlinin yanına giderek konuşmasının ardından çocuklar müzik eşliğinde oynarken, bir anda müzik kesildi. Velilerin iddiasına göre, görevli öğretmenler çocukların sahneden çıkmasını istedi.

Çocuklar gözyaşı dökerken, anne babalar çocuklarını teselli etmeye çalıştı.

Çocukların kıyafetleri nedeni ile gösterinin yarıda kesildiğini öğrenen veliler duruma tepki gösterdi.

MÜDÜRÜN KAFASINDAKİ ŞEKİL NASIL?

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şimşek ise gösterinin yarıda kesilmesi talebinin bazı vatandaşlar ve muhtarlardan geldiğini ileri sürerek, 'O yaşta çocuklara ve eğitim ortamına uygun elbiseler değildi' dedi.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, yaşanların çok çarpıcı olduğunu ifade ederek, "3’üncü sınıf öğrencilerinin elbisesini müstehcen görebilecek bir zihniyet o ilçede Milli Eğitim Müdürlüğü yapıyor. 23 Nisan kutlamalarında öğretmenler, sergilenecek gösteriye uygun, çocuğun da heves duyacağı kıyafetler seçer. Hiçbir normal insanın aklına 3’üncü Sınıf düzeyi için müstehcenlik fikri gelmez. Çok sarsıcı ve gerici bir müdahale ve maalesef çocuklarımız bu zihniyete teslim edilmiş durumda" diye konuştu. Olaya tepki gösteren aileler "Günlerdir çocuklar bu etkinlik için hazırlanıyordu, Okul müdürü bu kıyafetleri defalarca gördü, o zaman alkı neredeydi, birilerinin gözüne girmek için çocuklarımız üstündün şov yaptı. Bu yaşta çocukların kıyafetine bile tahammül edemeyenler, eğitim sisteminin içinde kimbilir daha nelerle uğraşıyordur" dedi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.