3 kişinin katil zanlılarının yargılanmasına devam edildi

06 Aralık 2012 Perşembe 16:14
3 kişinin katil zanlılarının yargılanmasına devam edildi






YALOVA (CİHAN)- Yalova'da Naciye Yiğit ile oğlu Sinan Yiğit'i boğazlarını keserek öldürdüğü, Fatih Geçer'i ise tüfekle vurup daha sonra cesedini ormana gömdüğü öne sürülen Hüseyin D (27) ve Erkut A'nın (33) yargılanmasına devam edildi.

Yalova Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davanın son duruşmasında, 24 Ocak 2006 tarihinde, bakkal dükkanı işleten Naciye Yiğit ile oğlu Sinan Yiğit´i evlerinde boğazlarını keserek öldürdükleri iddia edilen tutuklu sanıklar Erkut A ve Hüseyin D hazır bulundu. Duruşmada sanık Hüseyin D.´nin Avukatı Ömer Yıldırım, müvekkili ile cezaevinde yaptığım görüşmeyi aktardı. Yıldırım, Görüşmede kendisinin 10 yaşındayken Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi´nde psikolojik tedavi gördüğünü ve ayrıca askerlik görevi yaptığı sırada da Ağrı Askeri Hastanesi´nde yine aynı şekilde psikolojik tedavi gördüğünü ve bu arada da Gümüşsüyü Askeri Hastanesinde aynı şekilde psikolojik tedavi gördüğünü bana bildirdi. Ben de kendisine bu ifadeleri nasıl verdin diye sorduğumda hiç hatırlamadığını söyledi. Özellikle diğer adam öldürme suçundan hakkında açılan davada bir ifadesi var. `Ben bunu nasıl vermişim´ dedi. Bu nedenle biz de de psikolojik yönden ceza ehliyetinin olmadığı, akli yönden rapor aldırılması gerektiği kanaati oluştu. Bu nedenle müvekkilin Adli Tıp Kurumu´na sevkinin sağlanarak rapor alınmasını talep ediyoruz. dedi.

Sanık Hüseyin D. ise suçlamaların hiçbirini kabul etmediğini dile getirerek, şu ifadeyi verdi:
Üzerime atılı suçların hiçbirini kabul etmiyorum. Bu söylenen iddiaların hepsi de yalandır. Gerçek değildir. Psikolojik yönden ben 10 yaşımda Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüm. Aralarda da yine tedavim devam etti. Askerdeyken askeri hastanede yattım, iki ay hava değişimine geldim. Askerliğimi çürüğe çıkarak değil, normal bir şekilde bitirdim. Askerde de Ağrı Askeri Hastanesi'nde psikolojik tedavi gördüm. Burada hava değişimine geldiğimde de Gölcük Donanma Askeri Hastanesinde psikolojik tedavi gördüm. Ara ara da bu tedavilerim devam etmektedir. Tanı olarak doktorlar panik atak ve majör depresyon teşhisi koydular. Bir de anksiyete bozukluk denildi.

Cinayete kurban giden anne ve oğullun yakınlarının avukatı Cevdet Ulu ise Talep yargılamayı uzatmaya matuftur. Belirtilen psikolojik rahatsızlıklar ceza ehliyetini kaldıracak nitelikte değildir. Zaten öyle bir şey olsa askerliğini tamamlayamazdı. Talebin reddine karar verilmesini talep ediyoruz. diye konuştu.

Sanık Erkut A. ise suçlamaları kabul etmediğini beyan etti. Sanıkların tutukluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, Hüseyin D.'nin en yakın devlet hastanesine sevk edilerek, akıl hastası olup olmadığı, akıl hastası ise ne zamandan beri hasta olduğu ve bunun kişinin davranışları üzerindeki etkisinin saptanması için uzman hekimden ön rapor aldırılması kararını aldı. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.