30 Türk savaş uçağı Azerbaycan'da; Baku'da dev tatkibat

Türkiye Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları, Azerbaycan Hava Kuvvetleri ile ortak tatbikata katılmak üzere Bakü'ye geldi. Türk ve Azeri pilotları ilk kez genişletilmiş ortak tatbikatlarda bir araya geliyor.

18 Eylül 2014 Perşembe 22:29
30 Türk savaş uçağı Azerbaycan'da; Baku'da dev tatkibat






30 Türk savaş uçağı Azerbaycan'da


Türk ve Azerbaycan orduları ortak tatbikat için son hazırlıklarını yapıyor. 30 Türk F16 Savaş uçağı ile helikopterlerden oluşan filo Başkent Baku'da törenle karşılandı.



Türkiye Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları, Azerbaycan Hava Kuvvetleri ile ortak tatbikata katılmak üzere Bakü'ye geldi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in onayladığı plan çerçevesinde 13 Eylül'de başlayan tatbikat kapsamında Türk Hava Kuvvetlerine ait 30'a yakın uçak ve helikopterin ülkeye geldiği bildirildi.

Yarın yapılacak tatbikata, her iki ülkeden Mig-29, F-16, Su-25 savaş, C-130 Herkules nakliye uçakları, Mi-24, AH-1W Super Cobra, Mi-17, Skorski UH-60 savaş helikopterlerinin katılacağı belirtildi.

Tatbikatta, karşılıklı hareket etme olanaklarının yanı sıra uçak ve helikopterlerden belirlenen hedeflere atışlar yapılacak.

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov'un komutasında yapılan ve 20 Eylül'e kadar devam edecek tatbikata 30 bin asker, 250'den fazla zırhlı araç, 150 füze ve top, savaş uçakları ve helikopterler katılıyor..
Son Güncelleme: 18.09.2014 22:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.