4 Ocak Pazartesi okullar tatil mi? Okulların tatil olduğu şehirler

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 12 ilde okullar yarın tatil. Tatil olan iller ve ilçeler haberin devamında.

03 Ocak 2016 Pazar 19:40
4 Ocak Pazartesi okullar tatil mi? Okulların tatil olduğu şehirler






4 Ocak Pazartesi okullar tatil mi? Okulların tatil olduğu şehirler

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 12 ilde okullar yarın tatil. Tatil olan iller ve ilçeler haberin devamında.

Kar yağışı İçanadolu, Karadeniz, Trakya ve Doğu Anadolu bölgelerinde etkisini sürdürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve İl valilik kararlarıyla 12 ilde okullar 4 Ocak'ta tatil edildi. Zonguldak, Bartın, Batman, Mardin, Giresun, Bitlis, Edirne, Van, Şırnak, Samsun, Artvin ve Sinop'un bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Bartın Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kar kalınlığının bir metreyi aşması ve yağışın devam etmesi nedeniyle yarın ve 5 Ocak Salı günü il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği bildirildi.

Açıklamada, uygulanacak telafi programıyla kar tatilindeki eksik derslerin tamamlanacağı vurgulandı.

-Sinop il merkezi ile 4 ilçedeki okullarda kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, bölgede kar yağışının üç gündür etkisini sürdürdüğünü söyledi.
Bu arada Sinop Üniversitesi'nde yarın yapılacak sınavların da bir gün ertelendiği ifade edildi.

Zonguldak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi.
Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki okulların yarın tatil edildiği belirtildi.
Öte yandan engelli veya hamile kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin de yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.

-Batman'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime Sason ilçesinde iki, merkez ve diğer ilçelerde bir gün ara verildi.
Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve don olayları dolayısıyla herhangi bir olumsuzluk ya da mağduriyet yaşanmaması için eğitime ara verilmesine karar verildiği bildirildi.
Sason ilçesinde yarın ve salı günü, il merkezi ve diğer ilçelerde ise yarın eğitime ara verileceği duyurulan açıklamada, "Kamuda çalışan engelli ve hamile personellerimiz de yarın idari izinli sayılacaktır" ifadesine yer verildi.

-Mardin'in Midyat ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle yarın eğitime ara verilecek.
Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ilçe genelindeki okulların yarın tatil edildiği bildirildi.
Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli veya hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

-Giresun'da kar nedeniyle merkez ve 6 ilçede bir gün, Yağlıdere ilçesinde ise 2 gün eğitime ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile kaymakamlıklardan alınan bilgiye göre, Giresun'un Merkez, Bulancak, Eynesil, Görele, Çanakçı, Piraziz ve Tirebolu ilçelerinde yarın, Yağlıdere ilçesinde ise 4-5 Ocak'ta tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

-Bitlis'te etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezindeki ilk ve orta dereceli okulların yarın (pazartesi) için bir gün tatil edildi.
Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, Bitlis'te son 3 gündür etkili olan kar nedeniyle Bitlis merkezindeki ilk ve orta dereceli okulların yarın için 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

-Van'ın Çatak ilçesinde de kapanan mahalle yolları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

-Edirne il merkezi ile ilçelerde, taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bir gün ara verildi.

-Şırnak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il merkezi ile bağlı belde ve köylerde 4 gündür yoğun kar yağışı ve buzlanmanın etkili olduğu hatırlatıldı.

-Samsun'da 4 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı yüksek kesimlerde bir metreyi aşarken hava sıcaklıklarının eksi 10 dereceye kadar düşmesi sonucu ise buzlanma olayı meydana geldi.
Olumsuz hava koşulları nedeniyle Valilik tarafından alınan kararla Yakakent, Terme, Tekkeköy, Salıpazarı, 19 Mayıs, Çarşamba, Bafra, Ayvacık ve Alaçam ilçelerinde yarın okulların tatil edildiği belirtildi. Kar tatili ile ilgili duyuru İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden yapıldı.

Artvin'in üç ilçesinde yarın eğitim ve öğretime ara verildiği bildirildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma nedeniyle Borçka, Arhavi ve Hopa ilçelerindeki tüm okullarda eğitime 4 Ocak Pazartesi ara verildiği belirtildi.
Son Güncelleme: 03.01.2016 19:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.