41. Honaz Kiraz Festivali yapıldı

17 Temmuz 2011 Pazar 12:54
41. Honaz Kiraz Festivali yapıldı






DENİZLİ (CİHAN)- Denizli'nin Honaz ilçesinde yapılan 41. Honaz Kiraz Festivali, Honaz Dağı eteğindeki Göz mevkiinde gerçekleştirildi. Festivale Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ve 23. Dönem Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, çevre beldelerin belediye başkanları ile üç bini aşkın vatandaş katıldı.

 Festivalde vatandaşlar hem pikniklerini yaptı hem de dokuz boyda yapılan yağlı güreş karşılaşmalarını izledi. Yapılan güreş karşılaşmalarında baş pehlivanlığı Antalya bölgesinden Osman Aynur kazandı. Yine Antalya bölgesinden Hüseyin Demir ile yaptığı başpehlivanlık mücadelesinden galip ayrılan Osman Aynur'un birinci olduğu başpehlivanlık mücadelesinde ikinciliği Antalya bölgesinden Hüseyin Demir, üçüncülüğü de Balıkesir bölgesinden Fevzi Çakır ve Manisa bölgesinden Ali Gökcen paylaştılar. Başpehlivanlık mücadelesinde dereceye girenlere madalyaları Vali Erkmen tarafından verildi. Vali Erkmen ayrıca birinci olan Antalya bölgesinden Osman Aynur'u altınla ödüllendirdi.

Diğer sekiz boyda dereceye girenlere madalyaları diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Vali Erkmen, madalya töreninde yaptığı konuşmada, gölgede bile oturmanın zor olduğu sıcak havada pehlivanların güzel müsabaka çıkarttığını söyledi. Erkmen, Biz derece alan ve alamayan tüm arkadaşlarımızı kutluyor, başarılar diliyoruz. Ata sporumuzun gelişmesi ve unutulmaması anlamında arkadaşlarımız çok önemli bir görevi yerine getiriyorlar.

Honaz aslında bu festivalde çok daha güzel, çok daha şenlikli olacaktı. Hepimizi üzen Diyarbakır'da şehit olan askerlerimiz için tutulan yas dolayısıyla şenlik kısmını düzenleme komitesinde bulunan arkadaşlarımız iptal ettiler. Bu güzel davranışlarından dolayı onları tebrik ediyorum. dedi. Vali Yavuz Erkmen, festivalin ardından Honaz'da hayırsever Ferhat Özçelik tarafından 2 milyon liralık harcamayla anne ve babası Himmet ve Nimet Özçelik adına yaptırılan Anadolu Lisesinde incelemelerde bulundu. Erkmen, okulun yapımı ile ilgili Honaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Karlıdağ ve diğer yetkililerden bilgi aldı. 18 derslikli olan okul 480 öğrenci kapasiteli. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğrencilerine kapılarını açacak okul, öğretim yılı başına kadar çevre düzenlemesi de yapılacak. Bu yıl 120 öğrenci ile eğitime başlayacak okulun önümüzdeki üç yıl içerisinde 480 olan kapasitesini doldurması bekleniyor. CİHAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.