43 ton kaçak ete el konuldu

Gelen bir ihbarı değerlendiren Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 29 Kasım tarihinde İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri ile birlikte Orhanlı Mahallesi’nde bulunan kiralık soğuk hava deposunda baskın düzenledi. Yapılan baskında 43 ton kaçak ete el konuldu.

01 Aralık 2015 Salı 17:11
43 ton kaçak ete el konuldu






“YURDA SOKULAN MİKTAR ÇOK YÜKSEK”
Yapılan baskında yurt dışından kaçak olarak getirilmiş insan sağlığına zararlı vakumlanmış 22 Ton ele geçirildi. Depo önünde boşaltılmak için hazır bekletilen TIR içerisinde ise 21 ton 100 kg et bulundu.

Polis kamerasına da yansıya operasyonda ele geçirilen 43 ton 100 kg ete İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince el konuldu.

ET NASIL KAÇAK OLUR?

Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunununda da belirtildiği gibi mezbaha, kombina ve hayvan kesim yerlerinden başka yerlerde ticari amaçla kesilen hayvanların etlerine kaçak et denilir. Bu şekilde kesilmiş hayvanlara ait etleri satan ve sattıranlara Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kannunun 55. maddesi gereği idari para cezası ile cezalandırılırlar.

‘KAÇAK ET YİYORUZ’

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, “Yaptığımız araştırmaya göre İstanbul’da tüketilen etin yüzde 40’ı, Türkiye genelinde tüketilen etin de yüzde 30’u kaçak.” dedi.

Yetkin, Türkiye’deki kaçak gıda ve tarım ürünleri konusunda çalışma sürdürdüklerini, bu konuyla ilgili resmi kurum ve kuruluşlardan bilgi topladıklarını anlattı.
Son Güncelleme: 01.12.2015 17:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.