8 ülkenin öğretmen ve öğrencileri Samsun'da

06 Kasım 2012 Salı 18:52
8 ülkenin öğretmen ve öğrencileri Samsun'da






SAMSUN (CİHAN)- Avrupa Birliği destekli bir program olan ve üye olan ülkelerin karşılıklı olarak kültür ve eğitim alanında birbirlerini tanıyıp geliştirmeleri temeline dayanan Comenius programı çerçevesinde Köksal Ersayın Anadolu Lisesi'nin misafiri 8 ülkenin öğretmen ve öğrencileri Samsun'daki ilk gününde Büyükşehir Belediyesi'nin konuğu oldu.

Polonya, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Letonya, Slovakya, İspanya ve Hırvatistan'dan 24 öğrenci ve 22 öğretmeni, şehir dışında olan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a vekâlet eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Emin Kazım Şen ağırladı. Hayat Boyu Öğrenme Programı olarak da bilinen ve Avrupa Birliği'ne üye 27 ülkenin yanı sıra İzlanda, Norveç, Lihtenştayn, Hırvatistan, Makedonya ve Türkiye'nin de üye olarak katıldığı program çerçevesinde karşılıklı olarak misafir edilen öğretmen ve öğrenciler birbirlerinin kültürlerini tanıma ve paylaşma imkanı buldu.

Yapılan ziyaret hakkında bilgi veren Emin Kazım Şen, 8 ülkeden gelen eğitimci ve öğrencileri Samsun'da görmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Biz Türkiye olarak son yıllarda evrensel barışın ve kardeşliğin gelişmesi için çaba gösteren ve örnek olmaya çalışan bir ülkeyiz. Dünya barışının sağlanması ve ülkelerin daha insani ve sıcak ilişkiler geliştirebilmesi adına o ülke insanlarının birbirini kültürleriyle, dilleriyle, hayata bakış açılarıyla daha yakından tanıması gerçekten çok önemli. İşte tüm bu gerekliliklerin yerine gelmesi için siz değerli misafirlerimizin varlığı ve karşılıklı bu yakın iletişimi çok büyük katkı verecektir. Sizler aslında ülkeleriniz ve bizim ülkemiz arasında birer iyi niyet, barış ve kardeşlik elçisisiniz. Bu nedenle sizleri tebrik ediyor ve kentimize hoş geldiniz diyorum. dedi.

Samsun'da ilk günleri olmasına rağmen Samsun'un çok güzel bir şehir olduğunu ve Samsunlu'ların da çok güzel insanlar olduğunu belirten misafirlere, Başkan Vekili Şen tarafından yapılan ziyaret anısına birer hediye verildi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.