ABD'den Türkiye için bir haftada ikinci uyarı

ABD, Türkiye'de bulunan vatandaşlarını son günlerde sık sık terörist saldırılar konusunda uyarması adeta 'Bağımlılık' yaptı. Amerikan konsolosluğu bu haftayı boş geçmemek adına bu kez de vatandaşlarından Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından uzak durulmasını istedi

27 Ekim 2016 Perşembe 23:26
ABD'den Türkiye için bir haftada ikinci uyarı






ABD'den Türkiye için bir haftada ikinci uyarı

Geçtiğimiz hafta, vatandaşlarını Türkiye'de seyahat için uyaran Amerika Ankara Büyükelçiliği bu kez de, 29 Ekim kutlamaları için bildiri yayınladı. Vatandaşlarına kutlama alanlarından uzak durun çağrısı yapan ABD Ankara Büyükelçiliği 'Barışçıl gösterilerde çatışma çıkabilir' uyarısında bulundu.

GEÇEN HAFTA BOŞ GEÇTİ BU HAFTA ÇATIŞMA ÇIKAR DEDİLER

ABD Ankara Büyükelçiliği, Ankara ve İzmir'deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında bölgede bulunabilecek ABD vatandaşlarını uyardı. Geçtimiz hafta yayınlanan 'Terörist saldırı' uyarısı havada kalan Amerikan elçiliğinin bu tür bildirilerinin bir tür psikolojik savaş taktiği olduğunu belirten uzmanlar 'Türkiye çoğu Amerikan şehirlerinden çok daha güvenli durumda, Amerikalı'lar kendi işlerine baksın' yorumunda bulunuyor.

29 EKİM KUTLAMALARINA GÖLGE DÜŞEBİLİR UYARISI

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin sitesinden yapılan açıklamada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda çeşitli siyasi toplulukların Ulus'taki eski meclisten Anıtkabir'e yürüyeceği ifade edildi.
Ankara Valiliği'nin gösteri ve toplantıları güvenlik gerekçesiyle yasakladığını hatırlatan büyükelçilik bildirisinde, "Sadece toplanılan alanda bulunmanız bile gözaltına alınmanıza sebep olabilir" ifadesi kullanıldı.
Barışçıl gösterilerin dahi çatışmalı bir ortama ve şiddete dönüşebileceğini belirten ABD Büyükelçiliği, İzmir için ise Cumhuriyet Meydanı ve Kordon'daki toplantı ve Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için aynı uyarıyı yaptı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.