ABD füze satamayınca şantaja başladı: Ankara'ya yaptırım tehdidi

Amerikan yönetimi, Türkiye'ye Patriot satamayınca 'Çakallık' yapmaya başladı. ABD'li bakan yardımcısı Ankara'yı yaptırım şantajıyla tehdit etti..

18 Nisan 2018 Çarşamba 19:37
ABD füze satamayınca şantaja başladı: Ankara'ya yaptırım tehdidi






ABD füze satamayınca şantaja başladı: Ankara'ya yaptırım tehdidi

Suriye ve Irak'ta PKK'lı teröristleri ağır silahlarla donatan ABD yönetimi, Türkiye'nin Rusya'dan almak istediği S-400 hava savunma sistemleri anlaşmasını bozamayınca açıkça şantaj yapmaya başladı. Türkiye'nin 20 yıl boyunca satın almak istediği Patriot füzelerini satmayan Washington yönetimi, şimdi hem fiyat indirimi hem de teslimat garantisi vererek Rusya ile yapılan anlaşmanın bozulmasını istiyor. Ankara bu teklifi kabul etmeyince ABD yönetimi Anadolu insanının tabiriyle "Çakallık" yapmaya başladı. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Webb Mitchell, S-400 füzeleri Türkiye'ye gelirse yaptırım uygularız tehdidinde bulundu. 

PKK'lı katillerin, Türkiye'de pek çok kanlı saldırıda kullandığı patlayıcı ve ağır silahların ABD malı olduğunu unutan aynı bakan yardımcısı Ankara'nın S-400 tercihinden oldukça endişeliymiş...

TÜRKİYE RUSYA İŞBİRLİĞİNDEN RAHATSIZLARMIŞ


ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell, Türkiye ve Rusya arasında Suriye kriziyle bağlantılı olarak yapılan askeri anlaşmaların endişe verici olduğunu açıkladı. Bakanlık, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri satın almaya hazırlanan Türkiye'ye yaptırım uygulanabileceğini belirtti.

Haftasonu İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye'ye füze saldırısı düzenleyen ABD'den Suriye'de barışı tesis etmek için diplomatik çalışmalar yürüten Türkiye ve Rusya'nın işbirliği hakkında bir açıklama geldi.


ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nde konuşan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell, Türkiye ile Rusya arasında Suriye kriziyle bağlantılı olarak yapılan askeri anlaşmalardan endişe duyduklarını söyledi.

"Türkiye'nin Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'na başlamak için Rus ordusuyla yaptığı ve ABD'nin dahil edilmediği anlaşmalar çok ciddi endişe yaratıyor" diyen Mitchell, şöyle devam etti:
"Ankara, Suriye'de taktik hedeflere ulaşmak adına Moskova'ya stratejik tavizler verilmesinin risklerini hatırlamalı. Türkiye, ABD'yle olan yakın ilişkilere rağmen Rusya ve İran'la işbirliğini artırdı. Türkiye'nin Batı'yla stratejik ve siyasi birliğini koruması, ABD'nin ulusal çıkarlarına uygun olur."

TÜRKİYE'NİN İRAN VE KARŞI ÇIKMASINI İSTİYORLARMIŞ

Mitchell, ABD'nin Türkiye'nin Suriye için Cenevre sürecine destek vermesini, IŞİD'le mücadele etmesini ve Rusya ile İran'ın Suriye'deki nüfuzunun artmasına karşı çıkmasını sağlamak istediğini belirtti.

TÜRKİYE'YE S-400'LER NEDENİYLE YAPTIRIM UYGULAYABİLİRİZ'

Mitchell, Rusya'dan S-400 sistemleri almaya hazırlanan Türkiye'ye bir uyarı da gönderdi. Rusya ile yaptığı anlaşma nedeniyle ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası'nın (CAATSA) 231. maddesi kapsamında Türkiye'ye yaptırım uygulanmasının olası olduğunu savunan Dışişleri Bakan Yardımcısı, Ankara'nın F-35 programına katılımı açısından da sorun yaşanabileceğine dikkat çekti.


'RUSYA'YA GEREKİRSE GÜÇ KULLANIRIZ' TEHDİDİ

ABD'nin İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye hükümetine saldırmasının ardından Rusya ile daha da tırmanan gerilimi değerlendiren Mitchell, ABD'nin Suriye'de Rusya'yla cepheleşme amacı taşımadığını, ancak gerek duyulması halinde güç kullanabileceklerini dile getirdi:

"ABD, Rusya ile yapılan gerilimi önleme anlaşmasında üzerine düşenleri yerine getirdi. Kazaların önlenmesi için kurulan kanalları destekledik. Bu çabalar, yanlış anlama kaynaklı veya tesadüfi kazaların en aza indirgenmesine yardımcı oluyor. Dolayısıyla ABD, Rusya ile cepheleşme istemiyor, ancak gerekli görülürse, kendini korumak için orantılı güç kullanmaya hazır."

SURİYE'DE STRATEJİK AMAÇLARI NEDİR?

Mitchell, Rusya ile ABD'nin Suriye'deki stratejik amaçlarının örtüşmediğine dair görüşünü savunurken şu iddiaları ortaya attı:

"Moskova, IŞİD'i yenmek istediğini söylüyor, ancak rejimle savaşanları ve hatta sivilleri bombalıyor. İstikrarlı bir Suriye istediğini söylüyor, ancak Cenevre sürecini baltalıyor ve kendi gündemini dayatıyor. Rusya'nın Suriye'deki amacı, Suriye halkı ve bölgenin istikrarı değil. Rusya, Suriye'deki varlığını sürdürmek ve böylece bölgede gelecekte yaşanacak gelişmelere nüfuz etme imkanını korumak istiyor." KAYNAK SPUTNİK

Son Güncelleme: 18.04.2018 16:39
Anahtar Kelimeler:
S-400Patriot
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
serkan duran 2018-04-19 09:38:45

amerikadan değil füze mısır bile almamalı. pkklı teröristlere destek veren ülkelerle türikye artıka ticari ilişkilerine çeki düzen vermeli. o silahlar halkımızın canın ıyakıyor