ABD terörü gizlemek için ne hallere düştü

PYD ve YPG'nin hamisi kesilen Amerika, örgütün Kobani'deki karargahında gizli görüşmeler yürüttüğü ortaya çıktı.

23 Şubat 2016 Salı 15:55
ABD terörü gizlemek için ne hallere düştü






ABD terörü gizlemek için ne hallere düştü

Amerika Birleşik Devletleri, Ankara saldırısının ardından PYD'nin PKK ile bağlantısını saklamaya çalıştığı bir sırada yapılan görüşmede Washington yönetiminden altın tavsiyeler. PYD'lilerle görüşen ABD'li yetkililer, örgütün isim değiştirmesini ve PKK'dan bağımsız olduğunu ilan etmesini istedi.

Ankara'da 28 kişinin ölümüne neden olan askeri servis araçlarına yapılan hain saldırıyı YPG'nin yaptığı kısa sürede belirlendi. Olayın ardından ABD Büyükelçisi John Bass dahil Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerinin büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak terör saldırısı hakkında bilgilendirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüştü. Tüm alanlarda PYD/YPG'nin, PKK'nın uzantısı ve terör örgütü olduğu anlatıldı. Ancak tüm bunlara rağmen ABD, PYD/YPG'yi terör örgütü olarak görmemekte ısrar etti.

HASEKE'DE GİZLİ TOPLANTI

Ancak Ankara saldırısının hemen ardından PYD için 'imaj çalışması' başlattığı ortaya çıktı. PYD'yi aklama çalışmalarına girişen ABD'den iki yetkili PYD'li üst düzey isimlerle gizli bir toplantı yaptı. Erbil üzerinden Haseke'ye geçen ABD'li 2 yetkilinin, Servan Derviş, Redur Halil gibi PYD-YPG'nin önemli komuta kademesi ve siyasi temsilcilerinin de hazır olduğu bir dizi görüşme gerçekleştirdikleri belirtildi. PYD'nin üstakil bir halk hareketi görüntüsüne bürünmesini isteyen ABD'li yetkililer, örgütün üst düzey isimlerine yapılması gerekenlerin talimatını verdi. ABD'li yetkililer, PYD'nin müstakil bir halk hareketi görüntüsü vermesi halinde yardımların çok daha rahat devam ettirilecegini ve Suriye'de ABD'nin IŞİD'le mücadelede PYD'yi tek seçenek görmeye devam edeceğini vurguladı.

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE İMAJ OPERASYONU

Görüşmede ayrıca isim değişikliği ve Kandil bağlantısının kesildiğinin ilan edilmesi de örgütten istendi. Bu şekilde yeni bir sürecin başlaması ve yeni stratejiler üretilmesi gerektiği PYD tarafına iletildi. ABD'li yetkililer, Kobani ve Tel Abyat'ta Türkiye'den gelen yasadışı sol terör örgütlerine yönelik açılan kampların kapatılması gerektiğini de bildirdi.

ABD'NİN İSTEKLERİ KANDİL'E İLETİLDİ

ABD ve PYD arasında yaşanan görüşme trafiğini müteakip PYD tarafından Renas kod adlı örgüt mensubu Cemal Hidro Kandil'e gönderildi. Örgüte yakın kaynaklar, Kandil'in bu konuda ABD'nin teklifine sıcak bakmadığını ancak PYD yönetiminin Suriye'de devlet olmaya giden yolun PKK'dan kopmakla mümkün olacağına Kandil'i ikna etmeye çalıştığını söyledi.

KAYITLARDA DA ÖRGÜT UZANTISI!

ABD yönetimindeki üst düzey yetkililerin, Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren PYD/YPG örgütünü terör örgütü PKK'dan farklı değerlendirdiklerine yönelik açıklamalarına rağmen PYD, ABD'nin terörle mücadeledeki istihbaratlarını bir araya getiren ana kuruluşunun internet sitesinde "PKK terör örgütünün Suriye'deki kolu" olarak yer alıyor. ABD hükümetinin terörle ilgili elde ettiği tüm istihbaratı bir araya getiren ve analiz eden ana kuruluşu Ulusal Terörle Mücadele Merkezi'nin (NCTC) internet sitesinde bulunan "terör grupları" başlığı altında PKK örgütü hakkındaki bilgiler Kongra-Gel (KGK) başlığında veriliyor. Metnin başında "daha önce PKK olarak bilinen KGK'nın Irak'ın kuzeyi ve Türkiye'nin güneydoğusunda faaliyet gösteren ayrılıkçı bir grup" olduğu belirtiliyor. Yazının son bölümünde ise KGK'nın Suriye'nin kuzeyinde varlığını artırdığı belirtiliyor ve PYD, "KGK'nın Suriye kolu" olarak tanımlanıyor. Kaynak: Yeni Şafak

Son Güncelleme: 23.02.2016 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.