ABD'de seçmenin oy tercihini ekonomik kaygılar belirleyecek

06 Kasım 2012 Salı 17:31
ABD'de seçmenin oy tercihini ekonomik kaygılar belirleyecek






NEW YORK (CİHAN)- ABD'de yaklaşık 17 ay süren seçim çalışmalarında sona gelindi. Halk ülkeyi 2016 yılına kadar yönetecek başkanı seçmek için bugün sandığa gidiyor. Amerikalılar, ülke tarihinde 57. kez sandık başına gidip oy kullanacak.

Seçimlerde oy kullanacak New York'lu Jennifer Wallin (32) oyunu Başkan Barack Obama'dan yana kullanacağını söyledi. Seçimlerin ABD için çok önemli olduğunu ifade eden Wallin, ülkenin daha başarılı olması için Obama'nın kazanması gerektiğini belirtti.
Bugün oy kullanacak başka bir Amerikalı Reggie Williams (28) ise sandık başına gitmek için günlerdir sabırsızlıkla beklediğini ifade etti. Obama için oy kullanacağını belirten Williams, bu yılki seçimlerin ABD için çok önemli olduğuna dikkat çekti. Obama ile ekonominin daha iyi olacağını iddia eden Williams Obama ile Romney politikaları arasında ciddi farklar var. Obama zengin insanların vergilerini artırmak isterken, Romney ise bu insanların vergilerini düşürmek istiyor. Bana göre Obama ekonomide daha başarılı olacak. Romney seçilirse ülkeyi başka bir yöne sürükleyecek şeklinde görüşlerini dile getirdi.

New Jersey eyaletinde sandığa gidecek bir başka Amerikalı seçmen Tom Bonin'de Obama için oy verecekler arasında. Obama'nın, Romney'den daha başarılı bir başkan olacağını söyleyen Bonin seçimlerin ABD için önemli olacağını söyledi. Türkiye'nin ABD için son derece önemli bir ülke olduğunu da ifade eden Bonin Türkiye Orta Doğu'da çok önemli bir kuvvet. İran ve Suriye dengesi için Türkiye çok önemli bir güç. Özellikle son dönemde Türkiye'nin önemi daha çok arttı. Bu durumda Obama'nın da seçilmesi Türkiye açısından da çok önemli.şeklinde görüşlerini dile getirdi.

OBAMA SEÇİLİRSE EKONOMİ ZARAR GÖRÜR
Bir başka Amerikalı Dr. Jim Romaine ise Obama'nın seçilmesi halinde ABD'nin ekonomik açıdan çok büyük zarar göreceğini, bu nedenle oyunu Romney'den yana kullanacağını belirtti. Geçen 4 yıl içinde Başkan Obama'nın izlediği siyasetin Amerika'nın aleyhine olduğunu ifade eden Dr. Romaine, Maalesef Obama, başkanlık için doğru bir isim değil. Benimsediği politikaları desteklemiyorum, çünkü tam olarak ne yapmak istediğini anlamış değilim.dedi. Romney'in seçilmesi halinde de Türkiye ile ABD ilişkilerinin iyi olacağını ifade eden Dr. Romaine, Türkiye, ABD için müttefik bir ülke. Kim seçilirse seçilsin, ABD-Türkiye arasındaki ilişkiler ilerlemeye devam edecek.şeklinde görüşlerini dile getirdi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.