ABD'den Çin şirketine nükleer ihracat cezası

04 Aralık 2012 Salı 10:39
ABD'den Çin şirketine nükleer ihracat cezası






PEKİN (CİHAN)- ABD'de bir mahkeme, Çin bağlantılı bir şirkete Pakistan´a yasadışı ihracat yaptığı gerekçesiyle 3 milyon dolar ceza kesti. ABD Adalet Bakanlığı, nükleer sanayi ve inşaat şirketi Huaxing'in suçunu ve cezayı ödemeyi kabul ettiğini belirtti.

ABD, 1998 yılında Pakistan´daki bir nükleer aygıtın patlamasından sonra bu ülkeye nükleer teknoloji ile ilgili ihracatı kısıtlamıştı. Nanjing merkezli Huaxing, 2006 ve 2007 yılında Pakistan´ın Chashma II Nükleer Santrali için yüksek performanslı epoksi kaplama göndermişti. Huaxing, Pakistan ve Çin arasında imzalanan nükleer işbirliği anlaşmasının bir parçası olarak bu ülkede nükleer tesis inşa ediyordu.
Şirketin kaplama yapan yan kuruluşu PPG Endüstri şirketi de aynı soruşturma çerçevesinde 2010 yılında suçunu kabul etmişti.

Konuyla ilgili Pekin yönetiminden henüz bir açıklama gelmedi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.