ABD´li senatör Kayseri´deki misafirperverlikten memnun kaldı

07 Aralık 2012 Cuma 14:23
ABD´li senatör Kayseri´deki misafirperverlikten memnun kaldı






KAYSERİ (CİHAN)- Kayseri ile Amerika'nın Kuzey Carolina eyaleti arasında imzalanan işbirliği protokolünün ardından ziyaretler yapılıyor. Kayseri´ye gelen ABD´li heyet arasında bulunan Senatör James Wayland Davis, Kayseri´deki misafirperverlikten çok memnun olduğunu dile getirdi.

Kuzey Carolina eyaletinden Kayseri'ye gelen bir heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete, Amerikalı milletvekilleri Tim Douglas Moffitt, William Millen Brawley Jr. Bill Cook, Senatör James Wayland Davis ve Hakim Robert Carl katıldı.

Başkan Özhaseki ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Amerika ile gelişen ilişkilere dikkat çekti. Türk milletinin misafirperverliğinden de söz eden Başkan Özhaseki, Amerika'yı ciddi bir müttefik olarak gördüklerini ifade ederek, şöyle konuştu: Biz de yerel yönetimler olarak buna katkı sağlamak istiyoruz. Aramızda imzaladığımız işbirliği protokolünün sadece kağıt üzerinde kalmasını istemiyoruz. Bu ilişkilerin her zaman devam etmesini arzu ediyoruz. Ticari birtakım anlaşmalara hazır olduğumuz gibi kültürel ve eğitim alanında da işbirliğine hazırız. Kayseri'de yatırım yapmak için güzel bir ortam var, Türkiye'de hukuk çok doğru bir şekilde işliyor. Amerikalı iş adamlarını şehrimizde görmekten mutluluk duyacağız. Ticaretin sanayinin, karşılıklı ortaklığın artırılması en önemli konu olarak önümüzde duruyor. Kültürel ilişkiler, öğrenci mübadelesi de bu işbirliğini güçlendirecektir. İlişkilerin daha sağlam temellere oturması için bir takım adımlar atılması gerekiyor.

ÖZHASEKİ, ERCİYES'İ ANLATTI

Büyükşehir Belediyesi'nin Kayseri'de birçok önemli projeyi hayata geçirdiğini ifade eden Başkan Özhaseki, bu projelerden Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi projesi hakkında konuklarına açıklamalarda bulundu. Erciyes'te inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Özhaseki, kurulacak olan oteller bölgesi hakkında da bilgiler vererek, 21 ayrı otelin inşaatı bahar aylarıyla birlikte başlayacak. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak altyapıyı, teleferikleri, sosyal tesisleri yapıyoruz, kar makinelerini kuruyoruz. Fakat otelleri özel sektör yapıyor. Günümüzde en çok para kazandıran turizm şekli kış turizmi. Bu nedenle bu projeye çok önem veriyoruz. diye konuştu. Erciyes Dağı'nın özelliklerinden de söz eden Başkan Özhaseki, Kayseri'nin içme suyunun önemli bir kısmının Erciyes Dağı'ndan elde edildiğini söyledi.

Amerikalı milletvekilleri ise Kayseri'de bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, Erciyes'i görmek için sabırsızlandıklarını belirtti. Milletvekilleri, ilişkilerin gelişmesi için Amerikalı iş adamlarına Kayseri'yi anlatacaklarını, ticari ilişkilerin gelişmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Senatör James Wayland Davis de Kayseri'de çok güzel ağırlandıklarını dile getirerek Başkan Özhaseki'ye teşekkür etti. Davis, Eyaletimize geldiğinde çok güzel bir şekilde karşılanmışsınız. Ama bunun bizim nasıl ağırlandığımızla karşılaştırılabileceğini sanmıyorum. Emin olabilirsiniz ki bu misafirperverliğinizi döndüğümüzde tüm çevremize anlatacağız ve Türkiye'nin değerini artıracağız. Bir sonraki ziyaretinizi de dört gözle bekliyoruz. Sizi de eyaletimizde tekrar görmekten mutluluk duyacağız. Bir sonraki ziyaretinizde eyaletimizin batı yakasına da gelmenizi ve oradaki dağlık bölgeleri de görmenizi isteriz. Ancak bizim Kuzey Carolina'daki dağlarımızı burada gördüklerimizle karşılaştırdığımızda bizimkiler onların yanında bebek kalır. ifadesini kullandı.

Ardından Başkan Özhaseki, Kayseri haritası üzerinden şehrin imar planı hakkında Amerikalı konuklarına bilgiler sundu. Ziyaretin sonunda Başkan Özhaseki günün anısına konuklarına Türk motifleri ile süslenmiş ibrik ve Amerikalı heyetin isteği üzerine imzaladığı birer Kayseri Tanıtım Kitabı hediye etti. Amerikalı misafirler ise Başkan Özhaseki'ye eyaletlerini temsil eden bazı hediyeler takdim etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.