"ABD'nin dış politikası değişmeyecek"

07 Kasım 2012 Çarşamba 10:58






AŞKABAT (CİHAN)- ABD'nin Duşanbe Büyükelçisi Susan Elliot, ülkesinin dış politikasının Obama'nın yeniden seçilmesiyle değişmeyeceğini söyledi.
Tacik basınına göre, ABD'deki başkanlık seçim sonuçlarının açıklamasından sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Büyükelçi Elliot, Amerika Birleşik Devletleri'nin tüm ülkeleri ile ilişkilerini korumak ve Afganistan'da istikrar ve barışı sürdürmek niyetinde olacağını söyledi.

Amerika ile Tacikistan ilişkilerinde bir değişiklik yapılmayacak. Başkan Obama'nın temsilcisi olarak, Tacikistan yanı sıra bölgedeki diğer ülkeler ile ikili ilişkilerimiz geliştireceğiz. diye konuşan Büyükelçi Elliot, Amerikan halkının Obama'nın ilk döneminde izlediği aktif siyaseti ödüllendirdiğini dile getirdi.

Büyükelçi Elliot ve elçilik mensupları, seçimleri başkent Duşanbe'deki Hyatt Regency otelinden canlı olarak izledi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.