ABD'yi alarma geçiren IŞİD militanı Kahramanmaraşta yakalandı!

ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu'na intihar saldırısı planladığı iddiasıyla ABD'yi alarma geçiren IŞİD militanı Kahramanmaraş'ta yakalandı.

16 Aralık 2015 Çarşamba 10:18
ABD'yi alarma geçiren IŞİD militanı Kahramanmaraşta yakalandı!






ABD'yi alarma geçiren IŞİD militanı Kahramanmaraşta yakalandı!

Amerika Birleşik Devletleri’nin İstanbul Başkonsolosluğu’na intihar saldırısı planladığı iddiasıyla güvenlik birimlerince aranan IŞİD üyesi Muhammed Raghil Al Hardani’nin izine polis Samsun’da ulaştı. Hardani’nin otobüsle Kahramanmaraş üzerinden Gaziantep’teki hücre evine gideceği bilgisi üzerine polis harekete geçti. Yol güzergahı boyunca polis Hardani’yi sıkı takibe aldı.
TUTUKLANDI

Kahramanmaraş’ın Tekir Mahallesi’nde mola veren otobüsten inen Hardani, yanında bulunan ve ismi açıklanmayan bir kişiyle birlikte yemek yedi. Hardani ve yanındaki arkadaşı takibi sürdüren polisler tarafından Kahramanmaraş Otogarı’nda gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanmasının ardından adliyeye sevk edilen Hardani, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, Suriyeli olan arkadaşı ise serbest bırakıldı.

TOPLANTIYI BEKLİYORDU!

İstihbarat birimleri, IŞİD içinde silahlı faaliyetlerde bulunan Muhammed Raghil Al Hardani’nin, ABD’lilere yönelik canlı bomba eylemini gerçekleştirmek için konsolosluk binasında toplantı düzenlenmesini beklediğini saptadı. Eylemi herhangi bir Türk vatandaşına zarar gelmeyecek biçimde planlayan Hardani’nin, 28 Kasım’da Türkiye’ye giriş yaptığı anlaşıldı. Hardani’nin annesinin de Irak’ın Anbar yakınlarında, Albu Hardan kabilesi bölgesinde IŞİD’in kadınlardan sorumlu ofisinde görev yaptığı belirlendi. 1991 doğumlu Hardani’nin, 165 cm. boyunda, bronz tenli, kahverengi gözlü olduğu, bir elinde belli belirsiz bir yara izinin bulunduğu da öğrenilince polis peşine düştü.

KONSOLOSLUK KAPATILMIŞTI

ABD Baskonsolosluğu geçen hafta çalışmalarına geçici olarak ara verip İstinye’deki binayı tamamen kapatmış, İstanbul Emniyet Müdürlüğü de bina çevresinde olağanüstü güvenlik tedbirleri almıştı.
Son Güncelleme: 16.12.2015 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.