Acemi kasaplar hastanelere akın etti

Kurban Bayramı'nın ilk günü kurban kesmek isterken kendini yaralayanlar hastanelere akın etti. Yaralı vatandaşların çoğunun ellerinde ve ayaklarında bıçak izleri görüldü.

01 Eylül 2017 Cuma 11:15
Acemi kasaplar hastanelere akın etti






Acemi kasaplar hastanelere akın etti

Tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de Kurban Bayramı'nın ilk günü kurban kesmek isterken kendini yaralayanlar hastanelere akın etti.


Düzce’de Kurban Bayramı'nın ilk günü bayram namazının ardından kurbanlar kesilmeye başlandı. Kurbanların kesimi sırasında kendini yaralayanlar da hastanelere akın etti. Kurbanı kesmeye ya da derisini yüzmeye çalışırken yaralanan acemi kasaplar, özel araçlarla hastanelere getirilirken, yarası derin olanlar ambulanslarla getirildi. Kurban kesimi sırasında yaralanan bir kişi, “Kurban keserken bacağıma hayvanın boynuzu girdi” dedi.


Kurban keserken elini kesen bir vatandaş ise “Kurbanı keserken ters döndü bıçağı elime kaçırdım. 8 dikiş attılar ama korkacak bir şey yok” diye konuştu.
Hastaneye gelenlerin çoğunun ya bacağından ya da elinden yaralı olduğu görüldü. Sabah erken saatler olmasına rağmen Düzce il genelinde hastanelere 30’a yakın kişi kesik yaralanması ile geldi.

İLK GAZİ BİZ MİYİZ YOKSA?

Tokat'ta kurban keserken elinden, ayağından yaralanan kasaplar hastanelerin acil servislerine akın etti.
Tokat'ta bayram namazını kılan vatandaşlar, kurbanlıklarını kesmek için belediyelerin belirlediği kesim alanlarına gitti. Her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu bayram da kendilerini yaralayan acemi kasaplar Tokat Devlet Hastanesi Acil Servisine başvurdu. İl genelinde yaklaşık 43 kişinin hastaneye gittiği öğrenildi.
Hastaneye ilk gelen bir vatandaş gazetecilere "İlk gazi biz miyiz yoksa?" diye sordu.

550 ACEMİ KASAP HASTANELİK OLDU

Bursa’da bayramın ilk günü hayvanlarını kesmeye çalışan 550 kişi yaralanarak hastanelere başvurdu.
Bursa'da Kurban Bayramı'nın ilk günü kurbanlarını kesmek için eline bıçak alan 550 acemi kasap yaralandı. Yaralanan acemiler şehirde bulunan çeşitli hastanelere kaldırılırken birçoğu tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Tüm yurtta olduğu gibi Bursa’da da acemi kasaplar hastanelere akın etti. Çeşitli yerlerinden yaralanan acemi kasapların bazıları kendi araçlarıyla, bazıları da ambulanslarla hastanelerin acil servislerine geldi. Merkez Osmangazi ilçesi Ovaakça Mahallesi Emirsultan Caddesi’nde kurban kesen Ali İhsan Kaya’nın elindeki bıçak fırladı. Bıçağın gözüne isabet etmesi sonucu yaralanan Kaya, Çekirge Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ayrıca kurban keserken gözünden yaralanan ismi öğrenilemeyen başka bir vatandaşın ise ameliyat olacağı öğrenildi.


Kadın kasap hastanelik oldu


Acemi kasapların arasına bu bayram bir kadının da katılması dikkat çekti. Kurban kesimine yardım eden Zeliha Yıldız, bıçakla elinden yaralandı. Özel araçla Çekirge Devlet Hastanesine getirilen Yıldız, tedavisinin ardından taburcu edildi. Yıldız, "Hayvan kesmeye yardım ediyordum elime bıçak girdi. Tendomda yırtık var" dedi.


Üzerine dana düşen şahsın ayağı kırıldı


Kesim haricinde özellikle büyükbaş hayvanları yatırmaya çalışırken yaralanan vatandaşlar da dikkat çekti. Üzerine dana devrilen bir kişinin ayağı kırıldı. Hastaneye kaldırılan vatandaşın ayağı alçıya alındı. Tedavisinin ardından hastane önünde bir süre bekleyen vatandaş özel bir otomobille evine gitti.

Son Güncelleme: 01.09.2017 14:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.