Acil servis doktoruna saldırı

09 Temmuz 2011 Cumartesi 23:12
Acil servis doktoruna saldırı









Esenyurt Devlet Hastanesi'inde  Gündüz kendisine bıçak çeken hasta yakını nedeniyle istifa eden pratisyen hekimin boşluğunu doldurmak için görevli olmadığı halde acil servise gelen başhekim yardımcısı Abdullah Gökçe Kesgin 3 hasta yakınının saldırısına uğradı. Hasta yakını tekerlekli sandalyeden söktüğü demir parçasıyla vurduğu doktor  Kesgin'i başından ve boynundan yaralarken çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Acil serviste . Kalp krizi geçiren hastaya müdahale eden doktora psikolojik sorunlu hastanın yakınları tepki gösterdi. Kısa bir süre sonra psikolojik sorunlu hastanın 3 yakını dışarı çıkarak acil servis önündeki tekerlekli sandalyenin ayak basma demirini söktü.


Demir parça ile içeri giren 1 kişi doktor Gökçe'ye arkadan bir kez vurdu. Diğer iki kişi ise doktoru tutarken, sağlık çalışanları şaşkınlığa uğradı.


Doktor Gökçe yere yığılırken, saldırganlar polis tarafından yakalandı.
Doktor Abdullah Kesgin başından ve boynundan yaralanırken şikayeti üzerine saldırıyı gerçekleştiren Erhan Güven tutuklandı. Saldırının ardından hastaneye gelen İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dökücü bir açıklama yaptı.
Dökücü, ' 100 doktor ve 500 personel ile 500 bin kişiye hizmet veren, modern yoğun bakım ünitesi güçlükle hizmete sokulan bir hastanede yaşanan bu olay şiddetin sağlığa yansımasıdır. Görevli olmadığı halde hastalara sağlık hizmeti vermek için fedakarca çabalayan doktorumuza tekerlekli sandalye ile saldırıya uğradı. İki stresli gurubun hastanede karşı karşıya gelmesiyle meydana gelen bu olayın peşini bırakmayacağız. Sonuna kadar şikayetçi olacağız. Gece nöbetlerinde gerekirse çevre hastanelerden doktor takviyesi de yapacağız. Doktorlarımızın yükünü hafifletmek için elimizden geleni yapacağız ama şiddeti önlemek için güvenlik tedbirlerini de arttıracağız' dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.