Açlık grevi destek eylemine polis müdahale etti

06 Kasım 2012 Salı 18:56
Açlık grevi destek eylemine polis müdahale etti






Siirt'te bazı sivil toplum kuruluşları, cezaevlerindeki açlık grevine ilişkin ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamanın sonunda yasa dışı slogan atan ve dağılmamakta ısrar eden gruba polis müdahale etti.

Aralarında Siirt Tabip Odası, İHD Siirt Şubesi, Belediye-İş Sendikası ve Siirt Eczacılar Odası'nın bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın da destek verdiği bir grup, E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu önünde bir araya geldi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Cumhur Kılıççıoğlu, süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi eyleminin 55. gününe girdiğini belirterek, Maalesef 55 gündür kulaklar sağır, gözler kör, vicdanlar körelmiş ve bu vahim durum devam etmektedir. Açlık grevlerinde kritik eşik aşılmış ve her an ölüm haberleri gelebilir. dedi.

Başta hükümet olmak üzere TBMM'de grubu bulunan tüm siyasi partilerin ortak irade göstererek, çözüm yolunda somut adımlar atmasının, kamuoyu vicdanı olan sivil toplum kuruluşlarının beklentisi olduğunu ifade eden Kılıççıoğlu, büyük toplumsal acıların yeniden yaşanmaması ve toplumsal kırılmaların oluşmaması için sağduyu sahibi tüm kesimlerin acilen somut adımlar atması gerektiğini kaydetti.

Açıklamanın ardından gruptakiler iki dakikalık oturma eylemi yaparak düdük çaldı.

Bazı kişilerin yasa dışı slogan atması ve dağılmaması üzerine polis biber gazıyla müdahale ederek grubu dağıttı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.