Adalet Bakanı Ergin´den Komisyon´a `müzakereleri hızlandırın´ çağrısı

06 Aralık 2012 Perşembe 13:45
Adalet Bakanı Ergin´den Komisyon´a `müzakereleri hızlandırın´ çağrısı






BRÜKSEL (CİHAN)- Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AB'ye katılım müzakerelerinin yavaş ilerlemesini eleştirerek ``Umarım İrlanda dönem başkanlığında süreç hızlandırılır. dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Sadullah Ergin, Tarama süreci 2006 yılında tamamlandı ama aradan geçen 6 yıla rağmen 2012'nin son günlerinde hala bazı fasılların tarama sonu raporlarını alamadık. sözleriyle sürecin yavaş gittiğine dikkat çekti. Bakan Ergin, buna karşın Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği önem nedeniyle pozitif gündem çerçevesindeki çalışmaları örnek göstererek yoluna devam ettiğinin altını çizdi.

Türkiye´deki demokratikleşme çabalarından söz eden Ergin, Türkiye tüm bu reformları terör atmosferinin kısmen etkili olduğu bir coğrafyada yapıyor. Türkiye´nin bu gayretlerinin tam karşılığını alabilmesi için Sayın Füle ile beraber geniş bir çalışmayı yürütüyoruz. Türkiye ortaya koyduğu performanstan dolayı daha iyi bir noktada olması gerekir diye inanıyoruz. Ama hak etmediği bir obstrüksiyonla (engelleme) karşı karşıya. Birtakım blokajlarla uğraşıyoruz. Ümit ediyorum, 2013 yılının başında İrlanda dönem başkanlığı ile beraber daha geniş bir çalışma imkânımız olur. şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Füle'ye Türkiye'nin AB üyelik sürecinin tekrar rayına oturtulması için gösterdiği samimi çabalar dolayısıyla teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Bakan Ergin, AB Komisyonu'yla sürdürülen pozitif gündem kapsamında özellikle yargı ve temel haklar faslı ile ilgili verimli çalışmalar yaptıklarını anlattı. Üçüncü yargı paketi dahil bakanlığını ilgilendiren konularda Türkiye'nin son dönemde önemli reformlar gerçekleştirdiğini kaydeden Ergin, önümüzdeki süreçte 4'üncü yargı paketi, insan hakları eylem planı, ceza infaz kurumlarındaki koşulları iyileştirici düzenlemeler ve anadilde savunmanın da dahil olduğu yasama çalışmalarının gündemlerinde olacağını ifade etti.

KOMİSYONDAN DOKUNULMAZLIK AÇIKLAMASI

Genişleme Komiseri Stefan Füle ise basın açıklamasında Türkiye´deki AB reformlarına güçlü destek verdiğini belirttiği Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e teşekkür etti. Füle, dördüncü yargı paketinin hayata geçirilmesinin önemli olduğunu kaydetti ve ilk hedeflerinden birisinin 23. faslı açmak olduğunu söyledi.

Basın mensupların soru sormasına vakit darlığından dolayı izin verilmezken, gündemdeki milletvekili dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda Füle´nin basın ofisinden bir açıklama geldi. Açıklamada AB Komisyonu, Kürt meselesinin ve güneydoğudaki bütün sorunların çözümünün sadece tüm demokratik güçlerin dışarıda bırakılmaları yerine mümkün olduğunca geniş katkı yapmalarıyla yakalanabileceği konusundaki istikrarlı çizgisini hatırlatır.´´ sözlerine yer verildi. Milletvekili dokunulmazlığı konusunun şu anda TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda görüşüldüğüne dikkat çekilen açıklamada ``Şüphesiz dokunulmazlıklar hepsine (her milletvekiline) ayrım yapılmaksızın uygulanmalıdır. ikazında bulunuldu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.