Adnan Keskin'in şoförünün önünde polis gerginliği

07 Kasım 2012 Çarşamba 01:12
Adnan Keskin'in şoförünün önünde polis gerginliği






Ankara'da olaylı geçen alternatif 29 Ekim kutlamalarında Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Azmaz'ın burnunu kıran CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'in şoförü Yurtal Gültekin'in evininin önünde bekleyen polis ekiplerine CHP'li milletvekilleri tepki gösterdi. İnce, aracın içinde bekleyen ekiplere 'neden burada beklediklerini' sordu. Bunun üzerine ekipler, bölgeden ayrıldı.  

Ulus'taki olaylı geçen alternatif 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Azmaz'ın burnunu kıran CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'in şoförü Yurtal Gültekin'in evinin önünde hareketli saatler yaşandı. Uzun süre evinin önünde bekleyen polis ekiplerini fark eden Gültekin, durumu CHP milletvekillerine bildirdi. Haberi alan CHP Grup Başkanvekili Muhharrem İnce ile CHP milletvekilleri Süleyman Çelebi, Levent Gök, Muhammet Rıza Yalçınkaya ve Uğur Bayraktutan, Gültekin'in evinin bulunduğu siteye geldi. Daha sonra ekip otosunda bekleyen polislerin yanına gelen İnce, "Neden bekliyorsunuz? 5 gündür buradasınız. Polis uyuyor. Türk polisi uyur mu? Buradan çekin gidin" dedi. Bunun üzerine polis ekipleri olay yerinden ayrıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İnce, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında o karmaşanın içerisinde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin'in boğazına bir polis amirinin sarıldığını hatırlatırken, "O arada milletvekilimizin şoförü de doğal olarak patronunu korumak istedi, bu çok doğal bir süreçtir. O günden bu yana şoför arkadaşımızın evinin etrafında sürekli polisler geziyor, sürekli taciz ediyorlar. 2 gün önce de evine geliyorlar, burada bir fuhuş iddiasında bulunuyorlar. 'Bir ihbar aldık. Burada fuhuş var' deyip lakayt bir şekilde eşini, ailesini taciz ediyorlar. O günden bu yana polisler evin etrafında sürekli gezerek ailesini, çocuklarını taciz ediyor ve bunu devletin polisleri yapıyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE, TAYYİP ERDOĞAN'IN POLİS DEVLETİ DEĞİLDİR"


Türkiye'nin bir polis devleti değil, hukuk devleti olduğunu ifade eden İnce, şunları kaydetti:

"Herkes haddini bilmelidir. Genel Başkanımız ve milletvekilleri arkadaşlarımızla bir toplantıdaydık. Oradan bu ihbarı alınca buraya geldik. İşte şahit oldunuz polisler arabanın içerisinde uyuyordu. Bu, Türkiye'ye yakışmıyor. Türkiye, Tayyip Erdoğan'ın polis devleti değildir. Eğer, milletvekilimize saldırı yapılmışsa, onun şoförü de korumak istemişse, polisle aralarında hoş olmayan bir şey geçmişse ben de o şoförün yerinde olsaydım patronumu korumak isterdim. Şimdi o şoförün peşine düşmüş bu devlet. Peki milletvekilinin boğazını sıkan polis amirinin peşine kim düşecek. Biz bunlara pabuç bırakacak parti değiliz. O şoför arkadaşımızın da yanında duracağız, genel başkan yardımcımızın da yanında duracağız. Bunun hesabını da soracağız, hiç kimsenin kuşkusu olmasın."

Gül evinin çevresinde bulunduğu iddia edilen araçların plakalarını da basın mensuplarıyla paylaşan İnce, bölgedeki ana arterde de ilk kez polisin uygulama başlatmasını dikkat çekici bulduklarını söyledi.

Polislerin sürekli evin etrafında dolaştığını ve başka nedenleri bahane ettiklerini anlatan Yurtal Gültekin'in oğlu Onur Gültekin, "Resmi hiçbir çalışmaları yok. Babam kesinlikle kaçmamıştır. Görevinin başında olmuştur. İsteyen çalıştığı yeri de bulabilir. Bu olayı başka bir tarafa çekip taciz etmenin ailemizi rahatsız etmek Türk devletinin emniyetini yakışmıyor" ifadelerini kullandı. 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.